Zoek...
Gitaarlegende en rockster Eddie van Halen overleden op 65-jarige leeftijd.

Gitaarlegende en rockster Eddie van Halen overleden op 65-jarige leeftijd.

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-10-07 07:00:00 • 1 min lezen

hard rock

Gitaarlegende en rockster Eddie van Halen overleden op 65-jarige leeftijd.

De zoon van Eddie van Halen, Wolfgang, maakte gisteren via Twitter het nieuws bekend dat zijn vader aan de gevolgen van kanker was overleden op 65-jarige leeftijd. Edward Lodewijk van Halen werd in Amsterdam geboren maar op 8-jarige leeftijd vertrok het gezin naar Pasadena in Californië.

Samen met zijn broer Alex richtte hij in 1972 de hardrockband Van Halen op, vernoemd naar hun achternaam en in 1978 was daar het titelloze debuutalbum dat meteen voor hun doorbraak zorgde. De band werd ongekend populair in de jaren ’80 en de “gestreepte” gitaren van Eddie werden zijn handelsmerk. Van Halen scoorde hits als ‘Runnin’ With The Devil’, ‘Panama’, ‘Why Can’t This Be Love’, ‘Hot For Teacher’ en natuurlijk ‘Jump’ en ondanks de wisselingen in de band waren Eddie en Alex de constante factor.

Eddie van Halen werd bekend om zijn vernieuwende gitaarspel en wordt gezien als één van de grootste en meest invloedrijke gitaristen in de rockgeschiedenis. Naast zijn werk binnen Van Halen is natuurlijk ook zijn gitaarsolo in Michael Jackson’s wereldhit ‘Beat It’ legendarisch.  Van Halen werd in 2007 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame in 2007. De laatste jaren vocht hij tegen kanker en zijn overlijden werd dus door zijn zoon op Twitter bekend gemaakt; “He was the best father I could ever ask for. Every moment I’ve shared with him on and off stage was a gift. My heart is broken and I don’t think I’ll ever fully recover from this loss. I love you so much, Pop.".

hard rock

Deel via social media: