Zoek...
Grenadeers komen vandaag met nieuwe single 'Stranglehold' in aanloop naar EP

Grenadeers komen vandaag met nieuwe single 'Stranglehold' in aanloop naar EP

PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-07-16 07:00:00 • 1 min lezen

Rock

Grenadeers komen vandaag met nieuwe single 'Stranglehold' in aanloop naar EP

De song vertelt het bekende verhaal over het gevoel er niet bij te horen, uitgesloten te worden, en proberen stand te houden in een omgeving die je niet steunt. De band put uit eigen ervaring, want frontman Siep van Rijswijk was wat ze noemen een ‘highschool dropout’, en had moeite zijn weg te vinden in het onderwijs. Uiteindelijk kwam Siep op zijn plek door de muziek in te gaan. In 'Stranglehold' klinkt de kracht die hij voelde toen dat gebeurde.

Een song voor alle misfits
'Stranglehold' luistert ook als een protest tegen de manier waarop de samenleving omgaat met mensen die anders zijn: ze worden gezien als lastige, ongemakkelijke verstoringen van de normale gang van zaken. Bovenal is 'Stranglehold' een song voor alle misfits.

Deze nieuwe track is de opvolger van de succesvolle eerste single Single Filter Exit, dat zeer goede kritieken kreeg, en onder meer wekenlang boven in de Free40 Chart van IndieXL bivakkeerde en op serieuze airplay kon rekenen in onder meer Engeland en Australië.

'Stranglehold' verschijnt vrijdag 16 juli ook in Groot-Brittannië en Ierland via het Londense label en Gentlemen Recordings partner Beautiful World Music. De single is vanaf nu te pre-orderen in de Gentlemen webshop of te pre-saven op Spotify.

Rock

Deel via social media: