Zoek...
Hanin zingt haar dromen tegemoet

Hanin zingt haar dromen tegemoet

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-05-28 07:00:00 • 1 min lezen

Singer-songwriter

Hanin zingt haar dromen tegemoet

De met uitzetting bedreigde artiest Hanin al Kadamani released haar 1e single ‘Alright’ en zingt over haar hoop dat alles goedkomt.

Amsterdam, 27 mei 2021 - De Syrische zangeres Hanin al Kadamani brengt op vrijdag 28 mei 2021 haar eerste single ‘Alright’ uit. Een zeer persoonlijk nummer over haar verblijf in het AZC in Amterdam, waarin Hanin en haar familie nog steeds wachten op een verblijfsstatus en met uitzetting worden bedreigd.

“Time is taking it’s time
And I’m wasting mine
on my 50 square feet
These walls are keeping me down
are shutting me out
from where I wanne be”

luidt het openingscouplet van ‘Alright’ de eerste single van Hanin. Het nummer beschrijft de worsteling 
van een 18-jarige zangeres die staat te springen om zichzelf te ontwikkelen en dromen te verwezenlijken, maar op dit moment aan de strikte voorwaarden van het vreemdelingenbeleid in Nederland is gebonden.

Hanin is een beginnende singer-songwriter, ze schrijft over haar persoonlijke drijfveren (hoop, dromen, onzekerheid over haar toekomst) met een voorkeur voor ‘kleine’, fragiele nummers. Ze won het TV-programma ‘All Together Now’ en verloor bij TVOH in de battlesvan de uiteindelijke winnaar Dani. Recent was ze tevens te zien op het 5 mei bevrijdingsconcert vanuit Carré. Ze zong een nummer met het Metropole Orkest en een duet met Maan.

Hanis is veelvuldig in het nieuws geweest over het nog niet ontvangen van een verblijfsvergunning in Nederland. Deze onzekerheid is een flinke last voor haar en haar familie. Ze leven al vanaf haar 7e jaar in deze onzekerheid.  Maar Hanin is ook een sterke vrouw, en probeert haar leven op te bouwen in Nederland. Hanin: “Muziek maken speelt hier een grote rol in, op die manier kan ik mijn gedachten, wensen en dromen toch verwezenlijken, ook al zijn we nog steeds in grote onzekerheid over onze verblijfsstatus.”

Over ‘Alright’
‘Alright' gaat over de zoektocht van Hanin om uiteindelijk een mooi leven te kunnen opbouwen, om dromen te mogen hebben  en deze te mogen realiseren. Wouter Hardy (o.a. Arcade - Duncan Laurence & Tout l’univers - Gjon’s Tears) schreef mee aan het nummer en deed de productie. Humberto Tan verzorgde de fotografie voor het artwork.

Hanin: “Ik hoop dat alles inderdaad goedkomt en ik in dit mooie Nederland waar ik van ben gaan houden, mezelf kan en mag ontwikkelen. Ik kan haast niet wachten hier volledig mee aan de slag te mogen gaan.”

Singer-songwriter

Deel via social media: