Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-09-23 07:00:00 • 5 min lezen

Helemaal Melkweg! Compleet

Op 8 oktober stelt de Melkweg weer al zijn deuren open voor het eendaagse festival Helemaal Melkweg. Eerder werd al bekend gemaakt dat acts als Compact Disk Dummies, 257ers en Casa De La Muerte tijdens deze editie één van de podia zullen betreden. Nu zijn daar onder andere Eek-A-Mouse, Soweto Soul en theatermakers Nineties Productions aan toegevoegd. Helemaal Melkweg is hét Melkweg festival bij uitstek! Zwerf door het volledige gebouw en laat je verrassen door muziek, film, comedy, theater en fotografie. Voor slechts een tientje!

Tijdens de editie van 8 oktober kan je onder andere komen kijken naar de 'sing-jaying' reggae artiest Eek-A-Mouse, Internationaal samenwerkingsproject Soweto Soul, theater van de uit Iran afkomstige Saman Amini die deze zomer nog op De Parade te zien was en een selectie van de beste eindexamenfilms van dit jaar van de grote film- en kunstacademies van Nederland.

De complete line-up:

Muziek

Eek-A-Mouse Eek-A-Mouse is een bijzondere verschijning in reggaeland. Niet alleen door zijn indrukwekkende postuur, maar ook door zijn unieke stijl van zingen ('sing-jaying') op alle genres tussen ska en dancehall in. Wa do dem dem dem!

257ers Het Duitse hiphopduo dropt sinds de jaren negentig aanstekelijke tracks en mixtapes, die doordrenkt zijn met een flinke portie humor. Hun nieuwste hit 'Holland' laat geen dansbeen onberoerd!

Compact Disk Dummies Dit duo bestaat uit de jonge Vlaamse broers Lennert en Janus Coorevits. Ze brengen elektropunk in de Belgische traditie van Goose en The Subs met een voorliefde voor experimenteren, gonzende bassen en gierende gitaren.

Les Innocents Een innemende Franstalige popband uit Lille, die hun grootste successen kende aan het begin van de jaren negentig. Met 'L'autre Finistere', afkomstig van het album 'Fous à Lier', scoorde de band een grote hit in Frankrijk.

Casa de la Muerte Deze Noord-Hollandse band brengt een cocktail van Rockabilly, Mexican en Balkan. Zwarte humor, gebracht in een explosie van plezier, energie en wild geloof dat je het leven moet vieren; je kunt immers nog lang genoeg dood zijn!

Soweto Soul i.s.m. Afrovibes Festival Soweto Soul! Is een samenwerking tussen nieuwe generaties Zuid-Afrikaanse artiesten en producer/guitarist Joep Pelt. Doel van het project is de authentieke, soulvolle South African sound weer op de muzikale wereldkaart te zetten.

THEATER

Alter Ego (Theater) - Nineties Productions / PMP

Theatermakers Lizzy Timmers en Yannick Noomen maken met Alter Ego een performance waarin twee personages op zoek gaan naar hun verhouding tegenover elkaar en de wereld. Voor de solo vonden ze inspiratie bij David Byrne, bekend als kunstenaar die geen enkele discipline schuwt. Noomen analyseert en parafraseert Byrne, zoals die steeds een andere gedaante aanneemt als performer. Welk alter ego zegt het meest over de wereld die hem omgeeft?

BMX Freestyle Show Freestyle BMX is bewegingskunst en Gino Stuart en Jorrit van Drumpt beheersen die als geen ander. Deze jongste en de oudste freestyle rijder in het land tonen hun tricks speciaal voor Helemaal Melkweg in een unieke showbattle op de vlakke vloer in the Max.

Roel C. Verburg Gewapend met zijn gitaar speelde Roel reeds met groot succes in vele theaters en kroegen, maar ook meerdere malen op De Zwarte Cross en Lowlands. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan bij Roel de grappen in hoog tempo door.

Club RIGHTABOUTNOW Club RIGHTABOUTNOW is een multidisciplinair programma van theater, dans, spoken word en muziek, waarin acts als een theatrale jamsessie worden gepresenteerd.Voor Helemaal Melkweg heeft Club Rightaboutnow twee programma's samengesteld waarin werk van verschillende urban performers te zien is.

FILM

VHS - Night of Error Geïnspireerd dor het fantastische tijdperk van de jaren '80 mixen de heren van Night of Error een volstrekt willekeurige selectie van rare filmpjes en muziekjes, zowel eighties als new-retro / synthwave.

Nederlands Film Festival Het Nederlands Film Festival (NFF) toont elk jaar een aantal eindexamenfilms van studenten van bijvoorbeeld de Nederlandse Filmacademie, de Gerrit Rietveld Academie, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en AKV St. Joost. Tijdens Helemaal Melkweg vertonen zij de beste selectie nogmaals in Melkweg Cinema.

▬▬ TICKETS ▬▬ €10 + lidmaatschap Tickets: http://bit.ly/hmtix0810

▬▬ GRATIS VOOR JAARLEDEN ▬▬ Helemaal Melkweg is gratis te bezoeken voor jaarleden. Kijk hier voor meer informatie over het jaarlidmaatschap op: www.melkweg.nl/jaarleden

Deel via social media: