Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-09-22 07:00:00 • 8 min lezen

HOLLAND POP FESTIVAL TRIBUTE 26 september 2015

AANKONDIGING

“Love, peace en seks, en een overdosis drugs en rock-’n-roll”

 AFGELAST 

Tekst Roland Huguenin Op 26, 27 en 28 juni 1970 trokken 80.000 bezoekers naar het Holland Pop Festival, in het Kralingse Bos in Rotterdam. Op het grasveld voor de molens aan de rand van de Kralingse Plas, vond toen het eerste grote, meerdaagse popfestival plaats op het vaste land van Europa. HPF was het antwoord op ‘Woodstock 1969’. Muziek van Amerikaanse, Engelse en Nederlandse popmuzikanten, bracht de massa in vervoering! Het hippiedom werd drie dagen achtereen massaal gevierd op de klanken van Santana, de Byrds, Jefferson Airplane en vele anderen.

Op zaterdag 26 september wordt het legendarische popfestival gevierd met Holland Pop Festival Tribute. Het jubileumfeest wordt op dezelfde locatie gehouden als het festival van 45 jaar geleden,  met artiesten van toen en nu.

HPF was in 1970 het eerste grootschalige popevenement van Nederland. Het zette Rotterdam in een keer op de internationale kaart. Als festivalstad en als aanjager van maatschappelijke vernieuwing in Europa.

Het Holland Pop Festival Tribute is veel intiemer van opzet dan het oorspronkelijke festival. Het brengt de bezoekers van toen samen met een nieuwe generatie popliefhebbers, om te genieten, herinneringen op te halen en samen de vrijheid te vieren, die het baanbrekende Holland Pop Festival toen inluidde.

 

Artiesten van toen:

Focus, Supersister, CCC Inc. (met Ernst Jansz van Doe Maar) en Mungo Jerry.

 

Artiesten van nu:

Cosmic Carnaval, THE3rdMAN en Pink Project. Naast eigen werk spelen ze hun versies van songs van T-Rex, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Santana, the Birds en Pink Floyd.

De speciaal voor het festival opgerichte Holland Pop Tribute Band (met Robert Jan Stips, bekend van o.a. Supersister) brengt tijdloze songs uit de sixties & seventies.

 

Locatie: Plaszoom, Kralingse Bos

Opening van het terrein: 15:30 uur

Aanvang: 16.00 uur

 

TICKETS

 

LOVE & PEACE Met het festival werd in 1970 het naoorlogse wederopbouw tijdperk afgesloten dat stoelde op zuinig- en kleinburgerlijkheid. Het ‘Nederlandse Woodstock’ luidde een tijdperk in van individuele vrijheid. En hoewel de love & peace beweging van de hippies zich geleidelijk naar de marge verplaatste, zijn tal van versoepelingen ‘na Kralingen’ in de samenleving doorgevoerd. Zo is het gedoogbeleid op het gebied van softdrugs op het festivalterrein geboren en zijn de seksuele bevrijding en de vrouwenemancipatie allemaal schatplichtig aan het Kralingse Popfestival.

De organisatie van het Holland Pop Festival Tribute nodigt bezoekers uit om herinneringen aan het evenement van 1970 op te tekenen. Verhalen van drie- tot zeshonderd woorden worden op de website en sociale media gepubliceerd.

 

http://galeriekralingen.nl/hpf/hollandpopfestival1970/index.php

 

Deel via social media: