Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-21 07:00:00 • 5 min lezen

Howling op 28 mei in de Melkweg

Het duo Frank Wiedemann en Ry Cuming staat op 28 mei in de Oude Zaal

Het duo Howling bestaat uit producer Frank Wiedemann en singer-songwriter Ry Cuming. De samenwerking tussen de twee kan omschreven worden als een samensmelting van twee werelden. Dit resulteerde in de bekende track 'Howling' die zich kenmerkt als een epische volksound getoucheerd door de aanwezigheid van digitale percussies. De remix van Âme heeft zelfs al meer dan 2 miljoen views op YouTube. Op 28 mei staan ze samen op het podium in de Melkweg.

Frank Wiedemann

Frank Wiedemann vormt de helft van het legendarische Âme. Hij houdt zich bezig met het produceren van Detroit-deep house en laat zich inspireren door muziek van onder andere Stevie Wonder, WestEnd Rec en Herbie Hancock. De Âme Remix van Howling is inmiddels ruim 2 miljoen keer beluisterd op YouTube, terwijl er geen officiële videoclip te zien is.

Ry Cuming Ry Cuming staat beter bekend als Ry X. Hij is een steeds bekender wordende Australische singer-songwriter en is momenteel woonachtig in Los Angelos. Op 16-jarige leeftijd begon hij songteksten schrijven. In 2012 won hij bij de Australia's Dolphin Awards 2 prijzen voor  "Best Pop Song" en "Best New Artist".

Om de avond nog meer lading mee te geven zal er ook nog een surprise support act worden toegevoegd! Hierover wordt later meer bekend gemaakt.

HOWLING Donderdag 28 mei Melkweg, Amsterdam (Oude Zaal) Aanvang: 19:30 Tickets: €14,- + lidm.

De kaartverkoop start vrijdag 24 januari om 10:00 uur via de website van Melkweg en Ticketmaster.

Deel via social media: