Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-05-15 07:00:00 • 11 min lezen

Husky dinsdag 19 mei naar Tivoli de Helling

Dinsdag 19 mei staat de Australische indie folk(rock) band Husky in Tivoli de Helling. Deze band is in Nederland nog relatief onbekend, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Hun tweede album ‘Ruckers Hill’ ontving namelijk overwegend lovende kritieken na de release in november van afgelopen jaar en een internationale doorbraak lijkt daarom een kwestie van tijd. Husky maakt lichte, veelal meerstemmige folkrock liedjes.

Het stemgeluid van (lead) zanger Husky Gawenda doet enigszins denken aan dat van Paul Simon. In samenzang met de stem van bandgenoot Gideon Preiss is de vergelijking met Simon & Garfunkel dan ook snel gemaakt. Het geluid van Husky  zit echter dichter tegen dat van Australische conculega’s Boy & Bear , of een luchtige uitvoering van Fleet Foxes, aan.

Voor degenen die meerstemmige folkrock een warm hart toedragen is het verstandig dinsdag aanstaande een kijkje te gaan nemen in Tivoli de Helling. Want, gezien het potentieel van deze band is het niet ondenkbaar dat ze binnen afzienbare tijd alleen nog op grotere podia te aanschouwen zijn.

Deel via social media: