Zoek...
I Am Oak kondigt nieuwe live EP en exclusieve show in EKKO, Utrecht aan

I Am Oak kondigt nieuwe live EP en exclusieve show in EKKO, Utrecht aan

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-09-07 07:00:00 • min lezen

I Am Oak kondigt nieuwe live EP en exclusieve show in EKKO, Utrecht aan

Nieuwe EP 'Pictures of the Floating World' met live opnames uit Brussel komt 29 september uit

Na de release van meerdere studio-albums, met als meest recente de langverwachte vinyl-reissue van debuutalbum ‘On Claws’, kondigt I Am Oak nu de release aan van een nieuwe live EP met acht solonummers opgenomen in Brussel, België. De EP heet ‘Pictures of the Floating World’. De release wordt gevierd tijdens het 7 Layers Festival in Amsterdam op 1 oktober, twee dagen na het uitkomen van de EP. De release datum voor de EP is vrijdag 29 september 2017.

I Am Oak’s Thijs Kuijken over het album: “Pictures of the Floating World is een vertaling van de term 'Ukiyo-e', de oude Japanse printkunst, die zich focust op het weergeven van de vluchtige momenten in de podiumkunsten en het reizen. Dit is exact wat er op deze plaat staat, zowel muzikaal als visueel, dus deze term belichaamt de hele plaat voor me.”

Het artwork werd getekend door ‘The Things We Are’ (Joost Stokhof), waarover hij zegt: “ik maakte onderdeel uit van de band terwijl ze door Duitsland en Zwitserland toerden. Wanneer ze naar de volgende show reden, aan het soundchecken waren, optraden of merchandise verkochten was ik er bij en observeerde ik het, op zoek naar details die volgens mij het meeste karakteristiek waren voor het tour leven. Al deze momenten heb ik samengevoegd tot een serie van tekeningen die ik maakte terwijl we door Europa reden.”

De release is gelimiteerd tot precies 333 hand genummerde exemplaren en bevat een prachtige 50 x 50 cm uitvouw poster met tekeningen van ‘The Things We Are’.
Pre-order ‘Pictures of the Floating World’ nu op de website van Snowstar Records en krijg een exclusief boekje met tekeningen die The Things We Are maakte tijdens de tour gratis.

Naast deze nieuwe release kondigt I Am Oak ook een exclusieve show in EKKO aan op 30 december. Hier viert I Am Oak de release van de ‘On Claws’ vinyl reissue door het gehele album integraal te spelen in de Utrechtse popzaal.

Tickets voor deze show zijn hier te koop.

Aankomende I Am Oak shows:
01/10 - 7 Layers Festival, Amsterdam
30/12 – EKKO, Utrecht

Deel via social media: