Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-12-04 07:00:00 • 12 min lezen

Ibrahim Maalouf voor drie bijzondere concerten naar Nederland

Volgend jaar komt Ibrahim Maalouf naar Nederland om met zijn quintet een eerbetoon te brengen aan de grootste Arabische ster van de twintigste eeuw, Umm Kulthum. Op zaterdag 21 november staat de Frans-Libanese trompettist in Muziekgebouw Eindhoven, zondag 22 november in De Oosterpoort in Groningen en dinsdag 24 november in Het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten is inmiddels gestart.

Umm Kulthum, ook wel Oum Kalsoum, is de beroemdste en meest geliefde zangeres uit de Arabische wereld. In 2015 is het veertig jaar geleden dat 'the Star of the East', zoals ze in Egypte werd genoemd, overleed. Aanleiding voor de trompettist Maalouf om bij dit verlies stil te staan en de zangeres een hommage te brengen.

Ibrahim Maalouf combineert drie verschillende werelden. Na een klassieke opleiding ontwikkelde hij zich tot jazztrompettist, en als jazztrompettist laat hij zich beïnvloeden door de Arabische muziek Maalouf wordt gezien als een van de grootste vernieuwers in de jazz en op de trompet; zijn instrument heeft een speciaal vierde ventiel waarmee hij de Arabische toonladder kan spelen.

Maaloufs muzikale leven begon met de stem van Umm Kulthum, en al een aantal jaar liep hij rond met het plan om een eerbetoon aan deze heldin uit zijn jeugd te brengen. Dat plan brengt hij volgend jaar live ten uitvoer, samen met pianist Frank Woeste, saxofonist Rick Margitza, bassist Scott Colley en drummer Clarence Penn.

Ibrahim Maalouf 'Tribute To Umm Kulthum'

21 november 2015 - Muziekgebouw Eindhoven 22 november 2015 - De Oosterpoort, Groningen 24 november 2015 - Concertgebouw, Amsterdam

 

 

Meer info en kaartverkoop via www.mojo.nl/ibrahimmaalouf en de websites van de zalen.

 

 

Deel via social media: