Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-06-03 07:00:00 • 10 min lezen

"I’m a Soulman" met Steffen Morrison het Theater in.

I’m a Soulman is een authentieke en opzwepende soulshow gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX. Het is 1958 en Amerika wordt geteisterd door rassenrellen als juist op dat moment een blanke broer en zus besluiten om een platenlabel te beginnen dat zich richt op zwarte artiesten. Binnen de kortste keren groeit STAX uit tot een familie van gelijkgestemden waar artiesten als Otis Redding, Sam & Dave en Booker T. & the M.G.’s wereldwijde furore maken. Op het podium herreist de wereldberoemde opnamestudio van STAX.

Steffen Morrison (bekend van TVOH) en Joy Wielkens (o.a. The Buddy Holly Story) laten onder begeleiding van de beste R&B band van Nederland de Soul van de Sixties herleven met hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood” en natuurlijk “I’m a Soulman”. Deze productie is te zien in diverse theaters. Kijk hiervoor op: http://www.ntk.nl/voorstelling/im-a-soulman

Op 6 mei 2016 is van Steffen Morrison het opzwepende, aanstekelijke "Do It All Again" als eerste single verschenen van de EP Just Another Man, die op 9 september zal uitkomen en die in totaal zes tracks zal bevatten. Voor deze EP zocht en vond hij support van de succesvolle componist en songschrijver Tjeerd Oosterhuis. Steffen Morrison is een soulzanger pur sang. Met zijn veelkleurige, soms rauwe stemgebruik heeft hij het oude soul-geluid weer tot leven gewekt met een opwindende eigen draai. Na enkele jaren in Los Angeles is Steffen neergestreken in hartje Amsterdam. Hij groeide op in Suriname met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Een bonte mix van invloeden kortom. Na zijn veelbesproken presentatie tijdens The Voice of Holland in 2013 groeide Morrison uit tot een zeer overtuigende live performer. Met eigen band verzorgde hij meerdere supports voor o.a. Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers maar weet ook een jong publiek recht in het hart te raken. Met zijn innemende persoonlijkheid, charismatische lach en een groot gevoel voor stijl heeft Steffen de klassieke soul weer onder ieders aandacht gebracht in Nederland. Naast een ongebreidelde passie en liefde voor het genre heeft Steffen Morrison muzikaal alles in zich om nog diepere groeven in de Nederlandse muziekbodem te graven. Juni 2016 komt van het Italiaanse DJ duo Merk & Kremont met de track Don’t Need No Money met een feature van Steffen. Eind dit jaar zal Steffen een hoofdrol gaan vervullen in het theaterstuk I’m A Soulman, gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX.

Deel via social media: