Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-11 07:00:00 • 8 min lezen

Indie-Folkband The Staves kondigt tweede studioalbum If I Was aan

Op 30 januari komt de Britse indie-folk band The Staves uit met hun nieuwe album If I Was (Atlantic/Warner). Op deze tweede plaat, die de vol lof ontvangen debuut Dead & Born & Grown uit 2012 opvolgt, laten de drie zussen Staveley-Taylor een gespierd, overtuigend en zelfverzekerd geluid horen. De meeslepende en eigentijdse folkpop zegeviert van begin tot eind. En de subliem uitgebalanceerde, loepzuivere en engelachtige samenzang is even betoverend als indrukwekkend.

Met de Blood I Bled EP die afgelopen oktober uit kwam, lichtte The Staves al een tipje van de sluier op. De titeltrack, die als opener op het te verschijnen album is terug te horen, is een prachtig voorbeeld van de muzikale koers die de zussen zijn ingeslagen. Het uiterst sfeervolle en intieme karakter is bewaard gebleven, en hemelbestormende en bombastische elementen zijn subtiel opbouwend toegevoegd. Bekijk hier de video van Blood I Bled. 

Enerzijds de sterk doorontwikkelde kwaliteiten van de zussen zelf, en anderzijds de vruchtbare chemie tussen hen en producer Justin Vernon liggen hieraan ten grondslag. The Staves en Vernon, ook bekend als frontman van de Amerikaanse cult helden Bon Iver, hebben door de jaren heen een hechte band opgebouwd, die ook op muzikaal vlak een versterkende rol speelt. In een ontspannen en idyllische omgeving zijn de opnames in vijf fases tot stand gekomen. If I Was herbergt als eindresultaat een boeiende en wonderschone verzameling songs vol bezieling, ontroering, spanning en avontuur. Bekijk hier de mini-documentaire over het album. 

 

Deel via social media: