Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-10 07:00:00 • 11 min lezen

Internationaal talent bij zesde Amsterdam Altvioolfestival & vijfde Nationaal Altvioolconcours

Ook dit jaar staat de derde week van februari in het teken van het Amsterdam Altvioolfestival en bijbehorend concours. Grote namen uit de altvioolwereld komen naar het Conservatorium van Amsterdam (CvA) om masterclasses en concerten te geven tijdens het Altvioolfestival, en op te treden als jurylid tijdens het Nationaal Altvioolconcours.

Festival Speciale gasten zijn Nobuko Imai, Wenting Kang en Oene van Geel. Daarnaast geven onder anderen Jürgen Kussmaul, Sven Arne Tepl, Marjolein Dispa, Richard Wolfe en Francien Schatborn dagelijks masterclasses, concerten en lessen. Een hoogtepunt van het festival is het evenement op 18 februari vanaf 16.30 uur in Splendor met onder meer een lezing door vioolbouwer Jan van der Elst, optredens door deelnemers aan het Altvioolconcours, een concert door jong altviooltalent van 7 t/m 17 jaar en het resultaat van de improvisatieworkshop van Oene van Geel.

ConcoursHet Altvioolconcours wordt van 15 t/m 19 februari gehouden voor altviolisten t/m 33 jaar. De finale vindt plaats op 19 februari om 14.00 uur in de Sweelinckzaal van het CvA. Eerdere winnaars waren: Armen Nazarian (2015),  Marc Sabbah (2013), Anna-Magdalena Den Herder (2011) en Saeko Oguma (2009).

 

Deel via social media: