Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-10 07:00:00 • 10 min lezen

Internationale jonge topband van Oded Tzur in Paradox

De in New York residerende Israëlische tenorsaxofonist Oded Tzur brengt op woensdag 15 februari zijn Quartet mee naar Paradox voor een optreden. En met wat een bezetting! Vier topmusici die uitblinken in timing, ritme, techniek, muzikaliteit en bovendien bijna allemaal exponenten zijn van een briljante generatie Israëlische muzikanten die vanuit New York opereren.

De naamgever van het kwartet, Oded Tzur, ontwikkelde een eigen saxofoonstijl die hij in India oppikte waar hij een tijdje leefde en musiceerde. Deze invloeden zijn ook te horen op zijn nieuwe album. De muziek daarop is intiem, meditatief, melodieus en draagt enorm veel invloeden uit de moderne jazz.

Oded speelt deze avond met drie muzikanten. Nitai Hershkovits (piano) en Ziv Ravitz (dums)  speelden al diverse keren in Paradox, ook met hun eigen groepen. Ten slotte zal ook Petros Klampanis in dit kwartet spelen. Deze in New York residerende Griekse bassist/componist wordt beschouwd als één van de meest fantasierijke componisten van zijn generatie. Zijn werk combineert de ritmes en structuren uit zijn Griekse muzikale achtergrond met de jazztraditie, alsmede met de gevoeligheid en klanken uit  klassieke muziek. Zijn recente album ‘Minor Dispute’ ontving wereldwijd lyrische recensies, maar op woensdag 15 februari speelt hij dus in het kwartet van Oded Tzur. Mocht u (een of meerdere van) geniale musici nog niet kennen, dan moet u beslist naar het concert in Paradox komen op 15 februari. Voor degenen die al wel bekend zijn met deze artiesten: u weet wat u te doen staat!

Het Oded Tzur Quartet speelt op woensdag 15 februari in Paradox. Aanvang 20:30 uur, zaal open 19:30 uur. Entree €12.00 - €15.00. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Deel via social media: