Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-08-29 07:00:00 • 3 min lezen

INTO THE WOODS brengt festivalsoundtrack uit op vinyl

nto the Woods brengt de speciaal voor het festival geproduceerde soundtrack uit op vinyl in zeer beperkte oplage. 'Into the Woods Theme 2016' is geproduceerd door Sebastiaan Smink en Boris Acket en was eerder al te horen in de festivaltrailer. Naast de originele versie staan op de vinyluitgave ook remixes van Marbert Rocel en Trippin' Jaguar, welke zelf ook op het festival op 9 en 10 september spelen. Er worden slechts 500 exemplaren geperst. Deze zeer exclusieve plaat komt 5 september uit, maar is nu al voor € 10 te bestellen via:bit.ly/Order_ITW_EP

De producers Smink en Acket waren gefascineerd hoe het geluid van het bos vertaalt kan worden naar muziek. Met organische instrumenten, voorwerpen en geluiden uit het bos zijn ze gaan experimenteren. Dit resulteerde in de soundtrack en trailervideo van Into the Woods 2016, welke door Festicket genoemd wordt als één van de zeven beste festivaltrailers van dit jaar.

Naast de originele track staan er twee remixes op de plaat. De remix van de uit Leipzig afkomstige band Marbert Rocel staat op de A kant. De zwoele vocalen van zangeres Antje Seifarth geven de track een poppy karakter a la The XX of The Whitest Boy Alive. Trippin' Jaguar, ook wel bekend als Francesco Robustelli heeft de B kant voor zijn rekening genomen. Hij heeft met zijn spirituele sound lome slowhouse gecombineerd met ambient en dit verwerkt tot een pakkende remix, die in de droomwereld van Into the Woods helemaal op zijn plek valt.

De originele mix is te beluisteren op het Soundcloud kanaal van Into the Woods.

INTO THE WOODS FESTIVAL Vrijdag 9 + zaterdag 10 september Amersfoortwww.intothewoodsfestival.nl

Deel via social media: