Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-24 07:00:00 • 7 min lezen

Inventions For Radio - New Radiophonic Workshop bij de Concertzender

Op woensdagavond 29 oktober kunt u luisteren naar de tweede aflevering van de samenwerking tussen de Concertzender en The New Radiophonic Workshop uit Londen. In het programma Inventions for Radio nemen presentator Armeno Alberts (Café Sonore), Martijn Comes (Kraak Helder) en The New Radiophonic Workshop de luisteraar drie uur lang mee in de wereld van de radiokunst. 

 

Sinds 2011 cureert Kraak Helder-programmamaker Martijn Comes onder de naam Inventions For Radio iedere maand een speciaal voor de Concertzender samengesteld radio art-programma. Het concept is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een uniek eerbetoon aan het medium radio en kan gezien worden als herwaardering van de BBC Radiophonic Workshop (1958-1998).

 

Samenwerking

In 2012 blies de BBC, samen met The Arts Council England, haar ambities innovatief te willen blijven op het gebied van sound-design, nieuw leven in. Geluidskunstenaar/componist Matthew Herbert werd aangesteld als creatief directeur. Martijn Comes van de Concertzender en The New Radiophonic Workshop kwamen al vrij spoedig tot elkaar. Dit resulteerde in enkele kunstzinnige radioproducties voor Inventions For Radio.

 

Live radiokunst

Nu, oktober 2014, zal Inventions For Radio zijn climax beleven in een speciale thema-uitzending, waarin geluidskunstenaars/componisten James Bulley en Daniel Jones van The New Radiophonic Workshop rechtstreeks vanuit London hun creaties zullen loslaten op de luisteraar.

 

Woensdag 29 oktober vanaf 21:00 uur tot middernacht neemt de Concertzender de luisteraar drie uur lang mee in de wereld van deze bijzondere radiokunst. Met medewerking van presentator Armeno Alberts (Café Sonore), Martijn Comes (Kraak Helder) en James Bulley, Daniel Jones, Lauren Sarah Hayes, Matthew Herbert en Cathy Fitzgerald van The New Radiophonic Workshop.

 

Uitzending:

Inventions for Radio

Woensdag 29 oktober, 21.00-00.00 uur op de Concertzender.

Over de Concertzender

De Concertzender is een radiozender die 24 uur per dag muziek van bijzondere kwaliteit uitzendt, onderverdeeld naar 7 muziekgenres: klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, eigentijdse muziek, jazz, opera en experimentele popmuziek. Van oude muziek tot ambient, Concertzender is het radiostation voor de echte muziekliefhebber.

Kenmerk van al deze genres is de eigenwijze muziekkeuze, het opnemen en laten horen van eigen concertregistraties van bijzondere concerten (>150 per jaar) en een uiterst professionele, op de muziek gerichte presentatie. 

Programmasamenstelling, presentatie, opname- en uitzendtechniek zijn in handen van 170 gedreven en vakkundige vrijwilligers.

Concertzender is te horen via internet en op de kabel, zie www.concertzender.nl/ontvangst.php.

Deel via social media: