Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-11-01 07:00:00 • 3 min lezen

Ivan Paduart & Richard Galliano in concert

Ivan Paduart Trio & Richard Galliano

De veelzijdige carrière van Richard Galliano kent vele hoogtepunten. De Franse accordeonist en bandoneonist werd op jonge leeftijd geïnspireerd door het werk van grootmeester Astor Piazolla die een goede vriend van hem werd. Begin jaren zeventig verhuisde hij naar Parijs en bouwde vanaf dat moment aan een indrukwekkend oeuvre. Internationaal brak Galliano door met het album ‘New York Tango’ en vormde lang een trio met drummer Clarence Penn en bassist Larry Grenadier. Vooral zijn latere werk is innovatief. Galliano kreeg de kans om met solisten als Charlie Haden en Wynton Marsalis te werken. Dit jaar werd op Deutsche Grammofon een album met werk van Mozart uitgebracht. Galliano vormt samen met Philip Catherine, Philippe Aerts en Hans van Oosterhout een kwartet wat eind 2016 een Europese tournee zal maken.

Ivan Paduart is met een oeuvre van ondertussen 29 albums één van de meest productieve jazzmusici uit de Europese jazzscene. Hij werd beïnvloed door Michel Herr, Fred Hersch, Bill Evans en Herbie Hancock. Als pianist en componist ontwikkelde hij met zijn fraaie harmonische en romantische composities een herkenbare eigen stijl die veel bewondering en respect opwekt bij talloze muzikanten. Hieruit vloeiden intensieve samenwerkingen voort met onder meer Tom Harrell, Toots Thielemans, Manu Katché, Philip Catherine, Bob Malach, Bert Joris, Richard Bona, Rick Margtitza, Tineke Postma en Toon Roos. Samen met het Metropole Orkest bracht hij in 2008 zijn creatie ‘Crush’ tot leven waarvan een live registratie voor tv, cd en video werd gemaakt. ‘Enivrance’ is zijn laatste trio album wat hij met het ijzersterk ritme duo bestaande uit contrabassist Philippe Aerts en drummer Hans van Oosterhout opnam. Dit hechte trio bestaat ondertussen meer dan twintig jaar.

Richard en Ivan kennen elkaar inmiddels zo’n 25 jaar. Samen hebben zij drie prachtige en hooggewaardeerde albums opgenomen waarvan ‘Folies Douces’ vorig jaar door het gerenommeerde Belgische jazzlabel IGLOO als klassieker opnieuw werd uitgebracht. Zij brengen deze avond een boeiend programma bestaande uit jazz wat zich het best omschrijft als lyrisch impressionisme welke subtiel is gelardeerd met latin invloeden. Fauré, Piazzola, Prokofiev, Gismonti, Pierranunzi maar ook Ivan Lins waren een belangrijke bron van inspiratie. Het beloofd daarom een bijzonder fraaie avond te worden met enkele grootmeesters van de hedendaagse Europese jazz.

line-up: Richard Galliano - accordeon Ivan Paduart - piano Philippe Aerts - contrabas Hans van Oosterhout - drums

richardgalliano.com ivanpaduart.com

Datum: 3 November 2016 Aanvang: 20:15 uur Plaats: Jurriaansezaal van de Doelen Rotterdam 

 

Deel via social media: