Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-21 07:00:00 • 4 min lezen

James Vincent McMorrow in juni te zien op Naked Song en in Openluchttheater Caprera

In juni komt James Vincent McMorrow voor 2 concerten naar Nederland. De geliefde singer-songwriter uit Dublin zal 6 juni te zien zijn tijdens het Naked Song Festival in Eindhoven en op 7 juni presenteert Patronaat een eigen headline show in het openluchttheater Caprera Bloemendaal. De kaartverkoop voor dit concert start op zaterdag 24 januari om 10:00 uur via Ticketmaster.nl. De voorverkoop van Naked Song is reeds gestart. 

 

Sinds zijn eerste optreden in ons land, tijdens Eurosonic '12, heeft James Vincent McMorrow al verschillende club- en theatershows gedaan die steevast uitverkochten. Vorig jaar was hij nog te zien in de Stadsschouwburg van Groningen, Nijmegen en Rotterdam, en in het Amsterdamse Concertgebouw om vervolgens in oktober nog te schitteren in  de Grote Zaal van  TivoliVredenburg. Ook stond hij op verschillende festivals zoals Lowlands, Into The Great Wide Open, Songbird en Down The Rabbit Hole.

 

James Vincent McMorrow brak in 2011 door met zijn geprezen debuut 'Early In The Morning'. Met veel enthousiasme werd het album ontvangen, dat uiteindelijke platina werd en in de charts op #1 terecht kwam. De Ier nam verschillende belangrijke muziekprijzen in ontvangst, waaronder ook de European Border Breakers Award.

 

In 2014 verscheen zijn tweede album 'Post Tropical'. Een plaat vol prachtige, karaktervolle en groots klinkende nummers met de nadruk op zijn opvallende, onmiskenbare en aangrijpende falsetstem, begeleid door minimalistische beats, soul en elektronica.

 

Op de website van James Vincent McMorrow is nu zijn live album 'Live at the Ace Hotel, Los Angeles' gratis te downloaden. Hierop staan zowel nummers van 'Early In The Morning' als 'Post Tropical'.

 

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

 

Deel via social media: