Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-18 07:00:00 • 3 min lezen

Janne Schra, Alamo Race Track, David Douglas en Fresku toegevoegd aan line-up Grasnapolsky 2015

Intieme momenten, rauwe randjes en veel dansbaars op Grasnapolsky, dankzij de toevoeging van 15 nieuwe namen. Onder andere Alamo Race Track, Janne Schra, David Douglas, Faces on TV (BE), Fresku, Stephen Steinbrink (US), Midas, Love Like Birds (BE), Dotlights, zZz, Eerie Wanda, Cut_, The Rag Trade, Max Meser en Sue The Night  betreden één van de podia in het magische Radio Kootwijk op de Veluwe.

 

Veel van de acts die op 6, 7, 8 februari op Grasnapolsky 2015 spelen brengen rond het festival een nieuw album uit. Het nieuwe werk van Alamo Race Track, Fresku, Sue the Night en zZz hoor je voor het eerst op Grasnapolsky. Het festival heeft bovendien de eer het podium te zijn voor de officiële albumpresentatie van Janne Schra, wiens exotische, opzwepende plaat “PONZO!” werd geproduceerd door Torre Florim (De Staat).

 

Muziekprogramma

Grasnapolsky ruilt ten opzichte van 2014 in haar programma een beetje ‘lief’ in voor wat meer ‘rauw’. Zo is er na het succes van Weval op Grasnapolsky 2014, dit jaar ruimte voor nog veel meer warme, dansbare electronica zoals bijvoorbeeld Falco Benz, Yakumo, Cut_ en David Douglas.

Falco Benz zette afgelopen zomer menig festival op z’n kop, Yakumo is de dansbare duo-voortzetting van Daily Bread, Cut_ scoorde een knaller van een YouTube-hit met een cover van Stromae en David Douglas werd opgepikt door blogs van over de hele wereld: van Pitchfork tot tot Spin.com.

Rauwere acts op Grasnapolsky zijn onder andere zZz, Nouveau Vélo en Robbing Banks.

 

Terugkerende factor van Grasnapolsky zijn de intieme momenten, die we bijvoorbeeld terugvinden in de grote Amerikaanse belofte Stephen Steinbrink die met Arranged Waves één van de beste liedjesplaten van 2014 maakte. Mooie liedjes vinden we ook bij Das Pop-zanger Bent van Looy die solo uit een melancholiek vaatje tapt en het Gentse Love Like Birds (met o.a. Jinte Deprez, zanger van Balthazar) dat met dromerige folk ook snaren weet te raken. 

De randjes worden dit jaar opgezocht met namen als Maask en Fresku, die zich allebei op excentrieke wijze begeven in de uithoeken van de hiphop. Maarten Vos verkent de grenzen van het mogelijke op een cello.

 

Op 2 december worden nog meer namen aan de programmering toegevoegd en wordt ook de kunstprogrammering bekendgemaakt.

 

Ticketverkoop en prijzen

Begin november is de kaartverkoop voor Grasnapolsky 2015 gestart. Dagkaarten voor zaterdag en zondag kosten €40,-, een passe-partout voor vrijdag, zaterdag en zondag €75,-. 

Nieuw dit jaar zijn de dagkaarten voor zondag. In tegenstelling tot vorig jaar is dit nu ook een volwaardige festivaldag.

 

Overnachten en nachtprogramma

Mogelijkheid tot overnachten is er dit jaar op bungalowpark Landal Rabbit Hill. Hier start het programma op vrijdag en hier vindt ook nachtprogramma op zaterdag en zondag plaats in het zwembad, atrium en openluchttheater. Een bungalow kost bij volle bezetting van de bungalow maximaal €50,- per persoon voor drie nachten.

 

Teaser: https://vimeo.com/112067586

Deel via social media: