Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-26 07:00:00 • 6 min lezen

Jazzpodium DJ's 28 en 29 oktober - Fat Harry en Jazzlab Sessie

Op vrijdag 28 oktober speelt Fat Harry and the Fuzzy Licks in Jazzpodium DJS. 'Contemporary Blues' is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Soms klinkt er funk of harde soul, om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues.

Geïnspireerd door innovatieve blues muzikanten zoals Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft Fat Harry and the Fuzzy Licks een eigen stijl ontwikkeld die niet vaak wordt gespeeld aan deze kant van de oceaan. Low-down dirty shuffles en langzame blues worden gemakkelijk afgewisseld met een mix van andere stijlen uit het Afro-Amerikaanse muzikale erfgoed, zoals soul, funk en gospel.

Meervoudig Grammy Award-winnaar Joe Louis Walker ('Fat Harry' Harold’s grootste voorbeeld) coverde hun song 'Send you back' op zijn album 'Between A Rock & the Blues' en koos de band om hem te begeleiden bij zijn Europese optredens. Ook zijn Fat Harry & The Fuzzy Licks band de vaste Europese begeleidingsband van een andere zwaargewichten in de blues, zoals Preston Shannon, 'The King Of Beale Street'. Soms wordt de band aangevuld met de Amerikaanse baslegende Henry Oden en een blazerssectie.

Op de laatste cd van Fat Harry & the Fuzzy Licks, 'Hard Lovin’ Man', laat Fat Harry horen dat hij alle stijlen van de blues tot in de puntjes beheerst. Op maar liefst acht nummers wordt de band muzikaal ondersteund door Henry Oden en op twee songs is Preston Shannon te horen met nummers die een eerbetoon zijn aan Albert King. Net als het album 'Pentatonic Pleasure' staat ook dit album bol van diversiteit. 

Andere namen waar Fat Harry en/of The Fuzzy Licks hebben samengewerkt zijn onder anderen Tail Dragger, John Primer, Sax Gordon Beadle, Craig Horton en Melvia Chick Rodgers.

 

Datum: vrijdag 28 oktober 2016

Plaats: Jazzpodium DJS

Adres: Grotekerksplein 1

Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur

Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

 

Tijdens deze editie van de succesvolle Jazzlab Sessions op zaterdag 29 oktober in Jazzpodium DJS staat de favoriete muziek van de musici zelf centraal. Bekende en minder bekende jazzmusici uit de regio spelen op geheel eigen wijze een diversiteit aan swingende muziek. Het kan gaan om eigen geschreven muziek of bestaand werk op een eigenwijze manier uitgevoerd. Dansbare muziek met veel ruimte voor improvisatie is het motto. 

Tijdens de JazzLab sessie komen er vele musici samen om muziek te maken. Meestal gebruiken ze een thema voor de avond als uitgangspunt om te improviseren. 

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. 

In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

 

Datum: zaterdag 29 oktober 2016

Plaats: Jazzpodium DJS

Adres: Grotekerksplein 1

Deur open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur

Entree: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

Deel via social media: