Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-03-08 07:00:00 • 10 min lezen

Jeremy Loops naar De Oosterpoort!

Multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar  

  Jeremy Loops werkte twee jaar op een jacht dat over de hele wereld voer. Hij leerde zodoende – noodgedwongen bij gebrek aan instrumenten – veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Het maakte van hem een heuse alleskunner en uiteindelijk een getalenteerde one-man-band. Hij maakt gebruik van elementen uit een breed muzikaal spectrum: van hiphop en electronica tot traditionele Afrikaanse muziek. Zoals zijn naam al suggereert, gebruikt Loops, geboren als Jeremy Hewitt, zijn loop pedals als integraal onderdeel van zijn live shows. Een liveshow die behalve visueel dan ook vooral een muzikaal feestje is.  

Jeremy Loops’ muziek is een verstrengelde verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox, die via looppedalen en echo- en distortionapparaten worden vervormd en gevuld tot een eclectisch, harmonisch, maar bovenal popachtig geheel. Een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues. Jeremy Loops past daarmee in het kielzog van bijvoorbeeld Ed Sheeran of Mumford & Sons, maar zijn muziek is ook sowieso voer voor fans van Jack Johnson, Ben Howard of Newton Faulkner.  

Voor de liefhebbers van gelaagde nummers, improvisatie en publieksinteractie is een show van deze moderne folksinger en multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar een ware must see.

Deel via social media: