Zoek...
Nieuw album voor Jim Cole

Nieuw album voor Jim Cole

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-06-13 07:00:00 • 3 min lezen

Jim Cole komt met nieuwe single Het Tij.

Op vrijdag 16 juni verschijnt de single Het Tij van Jim Cole. Met het nummer laat de Vlaming voor het eerst zijn nieuwe sound aan de wereld horen. Dit gebeurt in samenwerking met het Amsterdamse label Dox Records.

Jim Cole is geen onbekende in de muziekwereld. Na zijn studie aan het Conservatorium van Gent (muziekproductie & zang) begint hij zijn muzikale carrière. Hij speelt in diverse bands, solo, maar is ook actief als backing vocalist van onder meer Clouseau. Als begenadigd liedjesschrijver schrijft hij voor verschillende artiesten. Daarnaast onderwijst hij ook nog eens zang, songwriting/opnametechniek aan drie kunstacademies.
 
In de herfst van 2016 dook Cole de studio in met de Nederlandse producer Huub Reijnders om daar te werken aan nieuw eigen materiaal met een compleet nieuwe sound; soulvol, funky, sexy, licht en minimalistisch. Een geluid waarmee hij direct de aandacht weet te trekken van het Amsterdamse Dox Records, het label van één van zijn inspiratiebronnen: Benny Sings.
 
Andere inspiratiebronnen van Cole zijn onder meer Jamie Woon, How To Dress Well, Autre Ne Veut en Gabriel Garzón-Montano.
 
Jim over het ontstaan zijn nieuwe single: “Het Tij schreef zichzelf als het ware. Het was een song die ik al een tijdje klaar had liggen maar het ontbrak nog aan iets. Dat bleek toen we het opnieuw opnamen, ik bleef maar Nederlandse woorden zingen, iets wat ik tot voorheen nog nooit had aan gedacht. Toen ik ook voelde dat ik mijn ei kwijt kon in mijn moedertaal maakte ik een kordate beslissing: het zou voortaan Nederlandstalig repertoire worden. Over de inhoud van de nieuwe song hoef ik niet te veel uit te wijden: het gaat over een opwindende doch onhoudbare situatie tussen twee mensen die het tij maar niet kunnen keren.”

Deel via social media: