Zoek...
JOE BONAMASSA WINT SENA

JOE BONAMASSA WINT SENA

PERFORMERS EUROPEAN GUITAR AWARD 2017

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-21 07:00:00 • 4 min lezen

Blues / Rock
-

Joe Bonamassa wint Sena

De Amerikaanse supergitarist Joe Bonamassa is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2017. De man uit Los Angeles krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt.

De gitaarsensatie van dit moment is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Steve Vai die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren ondermeer Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Het is de tweede keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.

 

Bonamassa past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden kregen eerder landgenoten zoals Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher deze prijs. Bonamassa is met zijn 40 jaar één van de jongste winnaars van deze prestigieuze award. maar hij is al wel meer dan 25 jaar actief. In die tijd maakte Bonamassa talloze albums en wist hij drie generaties gitaristen te inspireren en te beïnvloeden. Als tiener toerde hij al met B.B. King en die noemde Bonamassa het grootste talent dat hij ooit had gehoord. Daarnaast is hij op eigen kracht uitgegroeid tot de megaster die hij nu is. ,,Volledig onafhankelijk en autonoom en dat is absoluut een unicum in de muziekwereld van nu”, aldus juryvoorzitter Jean-Paul Heck. Bonamassa is zelf zeer vereerd dat hij de SEGA in ontvangst mag nemen. ,,Als ik zie dat legendes zoals Brian May, Slash, Steve Lukather maar ook mijn goede vriend Walter Trout eerder deze prijs kregen, dan weet ik dat ik mij in goed gezelschap begeef. In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.”

Koert Ligtermoet, voorzitter van de SEGA is erg verguld met de komst van Bonamassa. ,,Hij is van de nieuwe lichting topgitaristen toch degene die er het meest uitspringt. Bonamassa is een voorbeeld en een inspiratiebron voor velen en dat is ook precies de reden waarom wij deze award jaarlijks uitreiken.” Volgens Heck heeft Bonamassa een goede band met Nederland. ,,De band met zijn Nederlandse platenbaas Ed van Zijl van Mascot Records en zijn manager Roy Weisman is erg belangrijk geweest voor zijn carrière. Bonamassa speelt nu wereldwijd in arena’s zoals Ziggo Dome, Royal Albert Hall en de Hollywood Bowl en is net zoals Eric Clapton in de jaren ’60 en ’70 een voorbeeld voor velen.” Bonamassa die in juni zijn nieuwe album Live At Carnegie Hall zal uitbrengen, heeft aangegeven dat hij tijdens de Award-uitreiking zal spelen. In de aanloop naar de Award Show zal Jett Rebel op donderdag 18 mei een speciaal concert geven onder de naam: Jett Rebel’s Guitar Night. Vanaf woensdag 17 mei zullen er onder de naam SENA Performers Guitar Week allerlei gitaar gerelateerde events in Bergen op Zoom plaatsvinden maar het zwaartepunt ligt bij het concert van Jett Rebel. Hij zal de curator zijn van deze avond en samen met zijn band en een aantal gast-gitaristen een eigen tribute aan ‘de gitaarmuziek’ geven.

Blues / Rock

Deel via social media: