Zoek...
Eerste EP voor Johnny 500

Eerste EP voor Johnny 500

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-04-13 07:00:00 • 2 min lezen

Johnny 500 brengt eerste EP uit bij Sony Music

Op een zolderkamer ergens in De Pijp in Amsterdam bevindt zich een muziekstudio, die tegelijkertijd als slaapkamer dient. Wat het als eerste was laten we even in het midden, maar feit wil dat Johnny 500 hier al zijn hele leven woont. Een echte Amsterdammer, geboren en getogen ergens op de kruising van de Diamantenbuurt, Rivierenbuurt en De Pijp.

Precies daar komt een wereld samen die zijn hele jeugd bestond uit school, sporten, kattenkwaad uithalen, muziek maken en op een gegeven moment ook naar de club gaan. Allemaal elementen die als inspiratie dienden voor het maken van een EP.

Tijdens het creatieve proces besloten Johnny 500 en Jhorrmountain (die alle featurings voor z’n rekening neemt) op een gegeven moment om de sound te testen: de beste plek hiervoor was de auto. Gedurende een persoonlijke luistersessie op het pleintje voor de deur verzamelden zich onbedoeld steeds meer mensen om de auto. De buurt luisterde toe, danste mee en bleek trots.

The Peoples Champ EP.1 was geboren, een EP met up- en downtempo club-tracks. Gemaakt in de buurt, voor iedereen uit de buurt en verre omstreken. Onder "omstreken" verstaan Johnny 500 en Jhorrmountain: ieders buurt/straat, school, sport(club), auto, werk, in ears, clubnight en (zolder)kamer/huis. The Peoples Champ EP.1 is onderdeel van een drieluik van EP's!

The Peoples Champ is iemand die nooit vergeet waar hij vandaan komt. Een succesvolle jongen die zich niet verheven boven anderen voelt en zich al helemaal niet zo gedraagt, maar wel “het erfgoed” van de cultuur waarin hij is grootgebracht ‘op z’n schouders neemt’ en ten alle tijden trots zal vertegenwoordigen. Tegelijkertijd zijn de mensen met dezelfde achtergrond als hij trots op hem en genieten ze van zijn succes, want dat succes heeft hij ook voor hun. Hij zal er dan ook altijd voor zorgen dat zijn eigen mensen met trots naar hem kunnen blijven kijken: hij is de ongekroonde koning van zijn volk en buurt, tussen zijn volk. Gijs Scheeringa is Johnny 500, The Peoples Champ uit De Rivierenbuurt/De Pijp, Amsterdam. Best een normale jongen.

Deel via social media: