Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-06 07:00:00 • 4 min lezen

José González brengt na zeven jaar nieuw solo album 'Vestiges & Claws' uit op 16 februari 2015

Zeven jaar na In Our Nature komt José González op 16 februari 2015 eindelijk weer met een nieuw album, Vestiges & Claws. Niet dat hij in de tussentijd stil heeft gezeten, want hij bracht twee albums uit met zijn band Junip, tourde in 2011 met het Berlin en Göteborg String Theory Orchestra, vertolkte met Sidi Touré elf herbewerkte versies van diens nummers en speelde met het desert-blues gezelschap Tinariwen. In 2013 vroeg acteur Ben Stiller hem om samen met Theodore Shapiro de soundtrack te maken voor zijn remake van The Secret Life of Walter Mitty en recentelijk droeg José zijn versie van This is How We Walk On the Moon aan voor de Red Hot compilatie ter ere van Arthur Russell.

 

José nam zijn nieuwe album grotendeels zelf op in zijn huis in Göthenburg met behulp van digitale plug-ins om zo een warm, analoog geluid te creeëren. Hij geeft er de voorkeur aan om alleen te werken, voornamelijk om artistieke redenen: ‘There were a couple of things that enabled me to complete this record: one was curiosity, to be able to play percussion and do a lot of harmonies and also to produce and mix the album; the other was aesthetics. I love to listen to Arthur Russell and Shuggie Otis, to music that has been done mostly by one person in their solitary state.’ Volgens José is dit album zijn persoonlijke ‘zoomed-out eye on humanity on a small, pale blue dot in a cold, sparse and unfriendly space. The amazing fact that we are all here, an attempt at encouraging us to understand ourselves and to make the best of the one life we know we have, after birth and before death.’

 

Vestiges & Claws is een ontspannen en delicaat klinkend album waarop José’s intieme vocale stijl en technisch vaardige speelstijl op de voorgrond staat, maar dat ook heel ritmisch is. Het is het natuurlijke derde deel in een akoestische trilogie die in 2005 begon met het elegante folkpop album Veneer en in 2007 een vervolg kreeg met In Our Nature waarop hij Argentijnse folklore, de Amerikaanse folktraditie uit de jaren ’60 en de Britse pastorale folkpop stijl liet samenkomen.

 

Meer infomatie:  www.facebook.com/josegonzalezmusic

 

Deel via social media: