Zoek...
Julia Zahra gebruikt muziek als medicijn op nieuwe album ‘Remedy’

Julia Zahra gebruikt muziek als medicijn op nieuwe album ‘Remedy’

PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-02-13 07:00:00 • 2 min lezen

Pop

Julia Zahra gebruikt muziek als medicijn op nieuwe album ‘Remedy’

Julia Zahra brengt op 5 maart haar nieuwe album ‘Remedy’ uit. Gisteren lanceerde ze als voorloper van het album haar nieuwe single 'Indiana' waarin ze mijmert over hoe het leven zou zijn geweest als ze in haar geboortestreek zou zijn opgegroeid in plaats van in Nederland. ‘Indiana’ is zonder twijfel de meest persoonlijke song die Julia Zahra ooit schreef. ‘Indiana’ is aangrijpend in al zijn eerlijkheid en toont aan dat Julia Zahra als artiest een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Julia: “Voor mij is het voor het eerst dat ik dit onderwerp durf te vertalen in woorden en muziek. Dat voelt heel kwetsbaar. Iedereen heeft zijn eigen ‘What if?’ vragen. Voor mij was het: Hoe zou het zijn geweest als ik was opgegroeid in Indiana?” 

We maakten kennis met Julia toen zij als 18-jarige zangeres in de dop The Voice of Holland won. Op ‘Remedy’ laat de nu 25-jarige singer-songwriter een meer veelzijdiger en geëngageerd geluid horen en schuwt ze thema’s als LGBTQ en Black Lives Matter niet, thema’s waarmee ze affiniteit heeft en die haar ook persoonlijk raken. 

Julia: ’Ik merk dat het reflecteren op mijn persoonlijke ontwikkeling me duidelijkheid en inzicht geeft over mijn positie in de maatschappij. Dit op een mooie manier verwerken in mijn songs is mijn ultieme songwriting doel.’

Over Julia Zahra
Julia Zahra is een 25-jarige pop/soul artiest geboren in de United States en opgegroeid in Nederland. Op haar 18e won zij als jongste winnares ooit The Voice of Holland. Het was de start van haar muzikale carrière. Na het uitbrengen van een cover-album dat binnenkwam op nummer 1 in de charts volgden een tour met Marco Borsato en talloze optredens door heel Nederland. In 2015 deed ze mee aan De Beste Zangers van Nederland en zong ze het liedje 'Just An Illusion' van BZN. Het werd een enorme hit op de Pacifische eilanden. Vanaf december 2016 trad zij met groot succes op in Nieuw Caledonië, Tahiti, Nieuw-Zeeland, Fiji, Tahiti en Samoa.  

Na het buitenlandse succes richtte ze zich op het schrijven van eigen werk. Julia vond haar stijl door haar krachtige, soulvolle vocalen te combineren met maatschappelijke onderwerpen die haar persoonlijk aangaan. Het resultaat was haar debuut-EP 'Something New'. De EP werd goed ontvangen en de gelijknamige single kreeg veel radio-aandacht. De volgende single, 'I Blame It All On Me' haalde de playlist van NPO Radio 2. Julia Zahra tourde met haar band langs de bekende club zalen van Nederland (o.a. Paradiso, Amsterdam en Tivoli Vredenburg, Utrecht). Na de eerste uitverkochte clubtour volgde een succesvolle reprise, the Remedy Tour pt 2. 

Pop

Deel via social media: