Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-06 07:00:00 • 9 min lezen

Julian Casablancas & The Voidz naar de Melkweg

Frontman The Strokes terug met nieuwe band

Julian Casablancas, frontman van The Strokes, komt op vrijdag 12 december met zijn nieuwe band als Julian Casablancas+The Voidz naar de Melkweg, Amsterdam. Hun eerste album 'Tyranny' schiet muzikaal allerlei kanten op: van spacende pop naar zware industrial en vuige garagerock; maar het blijft toch vooral rock 'n' roll. De voorverkoop start vrijdag 10 oktober.

Julian Casablancas is natuurlijk vooral bekend als zanger van The Strokes, de band die in 2001 eigenhandig de New Yorkse rock 'n' roll weer cool maakte met klassieker 'Is This It?'. Een liefde voor glamrock met een glitterrandje en slicke elektropop uitte hij in 2009 voor het eerst: toen verscheen zijn eerste solo-album 'Phrazes For The Young', waarvan het naar David Bowie's 'Rebel Rebel' knipogende '11th Dimension' een flinke hit werd. Met The Strokes maakte hij vorig jaar de LP 'Comedown Machine', maar meer nog sprong zijn gastrol op het Daft Punk-album 'Random Acces Memories' in het oog. Dit najaar gaat hij opnieuw zijn eigen gang, maar dan wel als nieuwe band: Julian Casablancas+The Voidz.

 

Het eerste album van Julian Casablancas+The Voidz, genaamd 'Tyranny', schiet muzikaal allerlei kanten uit, soms ook binnen een enkel nummer. Voorbeeld daarvan: de gewaagde eerste single 'Human Sadness', die liefst elf minuten duurt en via spacende pop met freaky vervormde stemmen via ambient naar zware industrial rock beweegt, en weer terug. Zo heftig als in volgende single met Joy Division-achtig gitaarlijntje 'Where No Eagles Fly' hoorde je Casablancas nog niet eerder met zijn oude band: het is een nieuw teken dat de Strokes-zanger ook na een veertienjarige loopbaan in de muziek nog steeds verrassend uit de hoek weet te komen.

 

Deel via social media: