Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-17 07:00:00 • 6 min lezen

JW Roy's Americana met het glas in de hand - ZO 19 febr.

Op de komende editie van SundayFolk komt JW Roy met zijn flamboyante countryband en brengt ons Americana, Soul & Rock ‘n Roll show onder de naam ‘Met het glas in de hand’…

De Nederlandse singer-songwriter Jan Willem (JW) Roy (Eindhoven, 1968) wordt alom gezien als DE Americana-vertolker van Nederland. Zijn eerste album bracht hij uit in 1997. De eerste vier albums zijn Engelstalig, daarna ging hij door in het Nederlands en het Brabants. Hij werkte op zijn albums onder meer samen met Ilse DeLange, BLØF, Freek de Jonge, Guus Meeuwis, Nynke Laverman en Fernando Lameirinhas. Samen met Gerard van Maasakkers scoorde hij een bescheiden hit met het lied "As ge ooit”. De formatie "Ticket for Tibet", waar ook Roy in zat, bereikte in 2008 met een nieuwe versie van “As ge ooit" de eerste plaats in de single-top-100.

Op zijn laatste album ‘Dry Goods & Groceries’ keert JW Roy met veel succes terug naar zijn wortels, namelijk de Americana. Op dit eerste Americana album sinds tien jaar speelt hij opnieuw de muziek waar hij zijn trouwe schare fans opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt, staat vol met verhalen, fotografie en andere beelden van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes, kortom: de dingen die hem inspireren.

Tijdens het concert in Paradox zal JW nieuwe nummers, oude hits, denk hierbij aan Sixth Street en Deeper Shades, en vernieuwde vertolkingen van klassiekers uit de Americana spelen. Grote namen uit het genre zoals Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen deze zondagmiddag dus een JW Roy vertolking… zoals we van hem gewend zijn uiteraard op volle kracht, in een stomend optreden vol country, soul en rock ’n roll!

JW Roy zang en gitaar, Judith Renkema op bas, Roel Spanjers op Hammondorgel, piano en accordeon, Cok van Vuuren op zowel gitaren als andere snaarinstrumenten en Rob Wijtman op drums.

JW Roy & Band speelt op zondag 19 februari in Paradox. Aanvang 15:00 uur, zaal open 14:30 uur. Entree €10.00 - €13.00. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Deel via social media: