Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-29 07:00:00 • 12 min lezen

Kapok albumpresentatie "Glass to Sand" 12 februari Paradox te Tilburg

Albumpresentatie Kapok

De hoorn een instrument voor klassieke muziek? Niet in handen van Morris Kliphuis, een van de weinige jazzhoornisten ter wereld. Kliphuis – jarenlang intensief betrokken bij het Kyteman Orchestra – soleert, scheurt en funkt op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz.

Onlangs brachten zij hun derde album "Glass to Sand" uit die de ene lovende recensie na de andere ontving. Het album klinkt anders dan hun vorige twee platen en het trio is duidelijk volwassen geworden. Onveranderd is dat het trio nog steeds verschillende genres en tradities combineert: de harmonieën van jazz; de podiumenergie van pop en funk; de grooves en percussie-instrumenten uit rootsmuziek; de interactie uit de vrije improvisatie.

De instrumenten? Geen basinstrument, de drumkit is zelf samengesteld, de gitaar combineert subtiele accenten met vette licks en het melodie-instrument is de hoorn. Dit uitermate ongewone jazztrio wisselt puntige funkrock en pakkende thema's af met uitgesmeerde, dromerige melodieën waarin de klassieke basis van de hoorn even de hoek om komt. Eigenlijk laat Kapok zich met geen enkele andere groep vergelijken. In ons land speelden ze zo'n beetje op alle denkbare festivals.... Morris Kliphuis hoorn, Timon Koomen gitaar, Remco Menting drums

Kapok is te horen op vrijdag 12 februari in Paradox Tilburg. Entree €10.00 - €13.00. Aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Deel via social media: