Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-30 07:00:00 • 5 min lezen

Keaton Henson op Holland Festival

De Britse singer-songwriter Keaton Henson geeft op donderdag 11 juni een uniek concert tijdens het Holland Festival in Amsterdam. Hij zal dan samen met het wereldberoemde strijkorkest Amsterdam Sinfonietta te zien zijn in Het Koninklijk Concertgebouw. Deze eenmalige samenwerking belooft een bijzondere muzikale beleving te worden. Kaarten zijn te bestellen via de website van het Holland Festival (link).

 

Keaton Henson, van huis uit illustrator, maakt aanvankelijk liedjes voor zichzelf. De schoonheid van zijn werk blijft echter niet onopgemerkt. Na aanmoediging van vrienden duikt de Londenaar de studio in om te werken aan zijn debuut 'Dear' dat in 2010 verschijnt en in 2012 officieel wordt her-uitgebracht nadat de BBC de prachtige single 'You Don't Know How Lucky You Are' oppikt. Deze ondersteuning levert veel positieve reacties bij de luisteraars op en betekent vervolgens zijn doorbraak bij het grote publiek. In 2013 komt zijn tweede studioalbum 'Birthdays' uit gevolgd door 'Romantic Works' in 2014.

 

Nederland maakt voor het eerst kennis met het melancholische, breekbare en ronduit schitterende repertoire van Keaton Henson op Into The Great Wide Open in 2013. In een overvolle kerk zijn de toehoorders getuige van een uiterst intens en indrukwekkend concert. De impact is groot en een extra concert later dat jaar volgt in een eveneens uitverkochte Geertekerk in Utrecht.

 

Extra opmerkelijk is dat Henson aan een ernstige vorm van podiumangst leidt, waardoor optredens zeer sporadisch plaatsvinden. Deze samenwerking met Amsterdam Sinfionetta in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam belooft dan ook heel bijzonder te worden.

 

Meer informatie over Keaton Henson is te vinden op http://keatonhenson.com/.

Deel via social media: