Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-12-04 07:00:00 • 5 min lezen

Kensington, The Kik, The Common Linnets, The Ting Tings en andere acts op Eurosonic

Openluchtpodium Eurosonic Air bevestigd

Eurosonic Noorderslag voegt enkele acts aan de line-up toe, waaronder voor het gratis toegankelijke openluchtpodium Eurosonic Air, dat dit jaar weer van donderdag 15 t/m zaterdag 17 januari 2015 zal plaatsvinden. Ook doen enkele EBBA winnaars showcases op Eurosonic.

Eurosonic Air Net als vorig jaar is Eurosonic Air opnieuw onderdeel van de programmering van Eurosonic. Op dit gratis toegankelijke podium op de Grote Markt in Groningen presenteert Eurosonic Noorderslag op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 januari 2015 de meer grote en bekende acts, waaronder:  Beans & Fatback (nl), Birth of Joy (nl), Blaudzun (nl), Jett Rebel (nl), Kensington (nl), Maison Du Malheur (nl), The Kik (nl) en The Ting Tings (uk)

Eurosonic Air is dit jaar op unieke wijze mogelijk gemaakt door GasTerra, Perfect Sky, Interstage, de gemeente en provincie Groningen, Nationaal Comité 4 en 5 mei en door en de ondernemers verenigd in het Fonds Ondernemend Groningen.

EBBA acts op Eurosonic De volgende winnaars van European Border Breakers Awards (EBBA) zijn te zien op Eurosonic:

Melanie De Biasio (be EBBA-winnaar 2015) The Common Linnets (nl, EBBA-winnaar 2015) Jacco Gardner (nl, EBBA-winnaar 2014) The Ting Tings (uk, EBBA-winnaar 2009)

Andere toevoegingen line-up Eurosonic en Noorderslag Aan de line-up van Eurosonic worden verder Maarten Vos (nl) en Twin Atlantic (uk) toegevoegd. De band PAUW speelt op Noorderslag.

Kaarten Eurosonic en conferentie beschikbaar Er zijn nog festivalkaarten beschikbaar voor Eurosonic, het internationale avondprogramma op woensdag, donderdag en vrijdag. Kaarten zijn uitsluitend via Ticketmaster.nl te koop. Net als ieder jaar zijn er ook nog conferentieregistraties beschikbaar via www.eurosonic-noorderslag.nl. De festivalkaarten voor Noorderslag op zaterdag en de passepartouts voor alle festivaldagen (14 t/m 17 januari 2015) zijn uitverkocht.

Over Eurosonic Noorderslag Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 14 tot en met 16 januari 2015 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag staat bekend als het evenement waar nu bekende acts zoals Ásgeir, Bastille, Jake Bugg, James Blake, Jungle, Milky Chance, Nico & Vinz werden ontdekt en vervolgens geboekt voor optredens op de grote podia en festivals van het daaropvolgende seizoen.

Deel via social media: