Zoek...
Kosmische geluiden van Down Under

Kosmische geluiden van Down Under

Jay Penaflor

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-05 07:00:00 • min lezen

Kosmische geluiden van Down Under

Changelings is het muzikale solo-project van de 25-jarige Jay Penaflor uit Melbourne. From My Raygun With Love is zijn tweede album en het debuut bij TCBYML. Changelings gaat over het uiten van een verlangen om altijd te veranderen, te evolueren en vooruit te gaan. Met From My Raygun With Love is de horizon dan ook verlegd naar nieuwe muzikale wegen.

Het album impliceert een meer ingewikkelde en kronkelende songwriting kant van Penaflor. Beïnvloed door artiesten als Mac Demarco, Unknown Mortal Orchestra en Beach house wordt in een meer mellow en hazy popgeluid gedoken.

Van kosmische melodieën tot astronomische instrumentatie wordt de luisteraar meegenomen op een surrealistische muzikale reis die lijkt te meanderen en van vorm te veranderen; het incidentele gebruik van elektronische-beat-arrangementen die verder bijdragen aan het verwrongen en illusoire gevoel van het album. 

Changelings heeft zich op dit album specifiek gericht op songteksten rond liefde en relaties en daarmee hoor je echo's van vroege Lennon / McCartney-songs.

De levendige en nostalgische uitstraling van het album artwork is geïnspireerd door een jarenlange voorliefde voor klassieke X-Men-stripboeken.

From My Raygun With Love komt in Nederland uit op 12 oktober

Download album WAV-files en stream het album via Soundcloud

Tracklist:
1. Love Like Diamonds
2. Fridge Buzz
3. Baby We’re Falling Upwards
4. Moondance Venus
5. Escapist
6. Withdrawal
7. Andrea
8. They Don’t Hold A Candle

Deel via social media: