Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-20 07:00:00 • 11 min lezen

Kovacs kondigt debuutalbum aan

Afgelopen weekend stond Kovacs op het Eurosonic Noorderslag festival en kondigde daar haar debuutalbum aan. Het album heet Shades of Black en zal op 3 april 2015 uitkomen. Het gaat goed met Kovacs, in 2014 werd ze uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en Radio 6 Soul & Jazz talent. Haar eerste single My Love werd meteen Megahit bij 3FM en ze won de award voor Radio 6 Soul & Jazz talent. Onlangs benoemde de Volkskrant haar tot het muziektalent van 2015 en 3voor12 gaf haar een plekje in hun lijst met 12 veelbelovende talenten van eigen bodem.

 

Voor haar debuutalbum werkt de uit Eindhoven afkomstige zangeres samen met producer Oscar Holleman (o.a. Within Temptation en Krezip). Kovacs wist Holleman voor zich te winnen door hem een link met haar versie van I´ve Seen That Face Before, dat we kennen van Grace Jones, te sturen via Facebook. “Normaal beluister ik dat soort links nooit, maar ik zat me te vervelen”, herinnert muziekveteraan Holleman zich. “Zodra ik de eerste paar woorden hoorde, schrok ik me kapot – in positieve zin. Het klonk té goed.”

 

Afgelopen zomer was Kovacs al veel te zien op de festivals, zo stond ze op Festival Mundial, Bospop, North Sea Jazz Festival, Lowlands en Into The Great Wide Open. Dit jaar zal ze te zien zijn op o.a. Paaspop en is er een kleine club tour aangekondigd:

 

18 februari - ’t Beest, Goes

19 februari - Bird, Rotterdam

20 februari - Simplon, Groningen

21 februari - 013, Tilburg - UITVERKOCHT

22 februari - North Sea Jazz Club, Amsterdam

 

Kovacs tekende op basis van twee demo nummers een world wide deal bij Warner Music Duitsland. Niet in alleen in Nederland gaat het als een sneltreinvaart, maar in Griekenland heeft My Love op nummer 1 gestaan in iTunes en ook in Turkije gaat het erg goed. Naast de clubtour in Nederland zal ze de komende tijd ook al optreden in Oostenrijk, Turkije, Duitsland en Griekenland.

 

Voor meer informatie:

Website 

Facebook 

Twitter 

Instagram

Deel via social media: