Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-16 07:00:00 • 12 min lezen

Kraak & Smaak live @ Poppodium Duycker

Trouwe festivalbezoekers weten dat Meer Jazz met zijn tijd meegaat. Al van het begin af aan zijn er aanpassingen in de programmering, in de vormgeving van de International Big Band Competition en in de festivalambiance. Ook het muziekaanbod wordt steeds breder. Komend festivaljaar zal dat nog duidelijker worden – ook al door de nieuwe naam die voortaan wordt gevoerd: het Take Off Music Event.    

Die naam geldt alleen voor wat voorheen het Meer Jazz Festival was. De naam Meer Jazz wordt wel gehandhaafd voor de organisatie als zodanig en voor alle andere activiteiten, zoals de Meer Jazz Cafés en de Meer Jazz Specials. Het eerste Take Off Music Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni – met tot slot de traditionele oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni. De volledige programmering – ook van de International Big Band Competition – wordt in het voorjaar bekend gemaakt, maar gezien de verwachte belangstelling voor de zogenoemde topconcerten maakt Take Off Music alvast wat grote namen bekend waaronder Kraak en Smaak!

Kraak en Smaak Sinds het Leidse producerstrio Kraak en Smaak hun eerste album ‘Boogie Angst’ uitbracht in 2005 zijn ze gegroeid tot een grote en gewaardeerde act binnen het live circuit. De energieke mix van funk, disco en house krijgt je op het plaat al moeiteloos aan het dansen, maar live is het een echte band en show ervaring met extra muzikanten, waaronder vocalisten Ivar Vermeulen en Berenice van Leer. Het internationale succes van Kraak en Smaak en oorwurm hits als ‘Squeeze me’ en ‘I don’t know why’ leidde ze al langs festivals als Pinkpop en Glastonbury en ze worden in één adem genoemd met acts als Chemical Brothers en Moby.

Festivalkaarten Het is mogelijk om concerten van Take Off Music Event los te bezoeken, tickets zijn dan €15,-. Het is ook mogelijk om een dagticket voor drie concerten te kopen, die zijn €36,- of om een weekendticket te bestellen, zes concerten in twee dagen, die zijn €71,-.

ProgrammaVrijdag 9 juni  2017 Schouwburg De Meerse Grote Zaal 20:00 – 21:15 uur ZO! Gospel Choire & Shirma Rouse (of Berget Lewis) Schouwburg De Meerse Kleine Zaal 21:30 – 22:45 uur Mathilde Santing sings Joni Mitchell Poppodium Duycker Grote Zaal 23:30 – 00:45 uur Kraak & Smaak LiveZaterdag 10 juni 2017 Schouwburg De Meerse Grote Zaal 19:30 – 20:45 uur Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden Schouwburg De Meerse Grote Zaal 21:45 –  23:00 uur Edsilia Rombley & all-female band Poppodium Duycker Grote Zaal 23:15 – 00:30 uur Brooklyn Funk Essentials

Dineren in Duyckercafé Het is mogelijk om voorafgaand aan het concert (vanaf 18:00 uur) te dineren in Duyckercafé, dit diner wordt geserveerd door De Smaeck. Wellicht ken je hen al, zij runnen o.a. restaurant ’t Fort in Vijfhuizen. Er is keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten of je kunt kiezen voor een menu. We raden je aan om van tevoren te reserveren, dit omdat we een beperkt aantal plekken hebben. Het actuele menu en de mogelijkheid tot reserveren vind je hier.

aanvang: 23:30tot: 00:45                         9 juni 2017

voorverkoop : € 15,-deurverkoop: € 15,-

locatie: Duycker grote zaal

 

Deel via social media: