Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-02 07:00:00 • 4 min lezen

Kunstenaar GabyGaby presenteert een 360 graden interactieve art show tijdens ADE

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober is tijdens het Amsterdam Dance Event de interactieve art show ‘GabyGaby presents: Tulipman 360° BPM’ te bezoeken. De Nederlandse kunstenaar GabyGaby brengt kunst, technologie en dance muziek samen tot leven in een 40 meter lang 360° kunstwerk. De gratis art show is beide dagen te zien in het Tobacco Theater in Amsterdam.

 

GabyGaby heeft deze zomer een inspiratiereis door diverse Europese steden gemaakt om de kunstwerken voor de art show te creëren. Hij zocht diverse (inter)nationale DJ’s op, waaronder Armin van Buuren, Hardwell, Steve Aoki, Nicky Romero en Carl Cox die allen onderdeel zijn geworden van zijn verhaal. In de kunstwerken die GabyGaby voor de art show creëerde zijn 50 augmented reality-punten verwerkt die met een smartphone of tablet te zien zijn. 'GabyGaby presents: Tulipman 360° BPM' is het resultaat van een samenwerking tussen Samsung en kunstenaar GabyGaby. 

 

 

GabyGaby is één van Nederlands meest moderne en vooruitstrevende kunstenaars, ook wel de vader van “The First Dutch Superhero Tulipman” genoemd. Zijn werk kenmerkt zich door de combinatie van kunst en technologie. Een terugkerend karakter in het werk van GabyGaby is Tulipman, een fictieve actieheld die de kunstenaar in 2010 bedacht en sindsdien de wereld heeft veroverd. GabyGaby wil in 2017 Wereldkampioen Kunst worden! 

 

 

GabyGaby presents: Tulipman 360° BPM

17 + 18 oktober 

10:00 – 21:00 uur

De art show duurt tien minuten. Na de show kan men met een smartphone of tablet de augmented reality wereld ontdekken in het 40 meter lange 360° kunstwerk. Aanmelden voor de show kan via www.tulipmantickets.nl

 

 

Locatie Tobacco Theater Amsterdam

Nes 73-87 1012 KD Amsterdam

Deel via social media: