Zoek...
Lady Dandelion brengt ode aan 90’s triphop met Massive Attack cover

Lady Dandelion brengt ode aan 90’s triphop met Massive Attack cover

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-10-19 07:00:00 • min lezen

Lady Dandelion brengt ode aan 90’s triphop met Massive Attack cover

Lady Dandelion, het duo project van zangeres Kirsten Berkx en multi-instrumentalist/producer Sietse van Gorkom, levert met Teardrop een prachtige cover af van de Massive Attack triphop klassieker uit 1998. De videoclip, opgenomen in de AA Studio in Nieuwer Ter Aa, werd gefilmd door Max Baggerman en geëdit door Taco Arts. Vanaf maandag 9 oktober is de clip te zien op YouTube.

De muziek van Massive Attack is een belangrijke inspiratiebron voor Lady Dandelion. De beat van Teardrop met de zo herkenbare drumloop van slechts 1 maat, de bewerkte clavecimbel riff en de gedistingeerde basnoten in de piano gecombineerd met de bijzondere zanglijn van Elizabeth Frasier vormden de uitdaging deze track te coveren.

“Het idee was om de song zo getrouw mogelijk uit te voeren zonder aan overtuigingskracht in te boeten. Met een live band zonder backingtrack, wilden we dicht bij het originele geluid van Massive Attack blijven,” aldus Sietse van Gorkom.

Het is niet de eerste keer dat Lady Dandelion een eerbetoon brengt aan 90’s triphop. Eerder dit jaar werd Glory Box, een cover van Portishead, uitgebracht. 

Kirsten Berkx: “We voelden de behoefte om ons publiek te laten horen waar de oorsprong van de hedendaagse triphop ligt waar wij, en veel artiesten van nu met ons, duidelijk door zijn geïnspireerd.”

Deel via social media: