Zoek...
LADY DANDELION  Starry Eyes

LADY DANDELION Starry Eyes

Studenten Filmacademie maken videoclip

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-22 07:00:00 • 4 min lezen

-

LADY DANDELION

Een enthousiast team van maar liefst 17 man van o.a. de Filmacademie Amsterdam heeft meegewerkt aan de videoclip voor Starry Eyes, de nieuwe single van Lady Dandelion. De bijzondere clip, geregisseerd door Daan Groot, is nu te zien via muziekwebsite Vevo.

Het idee student regie Daan Groot te benaderen voor de clip lag voor de hand: Kirsten Berkx, de talentvolle zangeres die afgelopen tv seizoen nog furore maakte in The Voice Of Holland, studeerde zelf in 2015 af aan de Academie voor Theater en Dans. Via Daan was het een kleine stap om een creatief team studenten te formeren dat, met behulp van ervaren art-director Samantha van der Werff, met frisse ideeën invulling kon geven aan het dromerige verhaal van Starry Eyes.

Kirsten Berkx en multi-instrumentalist en producer Sietse van Gorkom, oprichters van Lady Dandelion, zijn super tevreden met het resultaat: “We wilden een bijzondere clip maken. De beelden uit ons hoofd zijn nu, door een fantastische groep mensen, vertaald naar dit prachtige resultaat.”

Over Lady Dandelion:

Lady Dandelion is een Nederlandse band die in 2013 werd geformeerd door zangeres Kirsten Berkx (bekend van The Voice of Holland 2017) en multi-instrumentalist en producer Sietse van Gorkom (The Kyteman Orchestra, Red Limo String Quartet). Samen brachten zij in 2014 het album Funambulism uit, gevolgd door de EP Wonderlands  in 2016. Het geluid van de band wordt bepaald door het karakteristieke stemgeluid van Kirsten, de grote rol van de viool en de gitaar in combinatie met beats en electronica. Kirsten Berkx (zang), Sietse van Gorkom (viool, toetsen, gitaar), Freek Cerutti (basgitaar), Ulrich de Jesus (gitaar) en Tom Nieuwenhuijse (drums).

 

Deel via social media: