Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-06-25 07:00:00 • 10 min lezen

Laura Mvula opent 27ste editie van Robeco SummerNights

Op zaterdag 27 juni opent Laura Mvula samen met het Metropole Orkest in Het Koninklijk Concertgebouw de 27ste editie van de Robeco SummerNights. Met haar eigenzinnige combinatie van jazz, gospel en soul belooft dit een toepasselijke aftrap te worden van de muzikale zomermaanden in Het Concertgebouw. Tot en met 30 augustus zijn er meer dan 80 concerten in de genres klassiek, pop, jazz en wereldmuziek bij te wonen, veelal te combineren met meet & greets waar liefhebbers nader kunnen kennismaken met hun favoriete musici. De samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw is eerder dit jaar opnieuw verlengd en wordt in ieder geval tot en met de 30ste editie voortgezet.

De eerste weken van de Robeco SummerNights, enkele hoogtepunten:

Filmvertoning en concert: Bloed, Zweet & Tranen

Dinsdag 30 juni

Op de dag dat André Hazes 64 jaar zou zijn geworden is de film Bloed, Zweet & Tranen te zien in de Grote Zaal. Aansluitend geeft hoofdrolspeler uit de film, Martijn Fischer, een concertoptreden en verzorgt Roxeanne Hazes een gastoptreden.

Karin Strobos in Rossini’s La Cenerentola

Donderdag 2 juli

Mezzosopraan Karin Strobos zoekt naar geluk in Rossini’s versie van Assepoester. Opera Zuid en philharmonie zuidnederland brengen dit sprookje vol hartstocht en expressie, in een uitvoering die al vele lovende recensies heeft mogen ontvangen.

Trijntje Oosterhuis: Tribute to Stevie Wonder

Zaterdag 4 juli

Samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt Trijntje Oosterhuis een groovy tribute aan zanger en multi-instrumentalist Stevie Wonder.

Summer Classics at the Movies met Hadewych Minis

Zaterdag 11 juli

Hadewych Minis en philharmonie zuidnederland presenteren de mooiste klassieke soundtracks uit filmklassiekers als West Side Story en Out of Africa, en uit meer recente films als The King’s Speech en Shrek.

Jazz Club

Juli en augustus

Iedere vrijdag klinken er jazzy sounds vanuit de tijdelijke Jazz Club in Het Concertgebouw. Met artiesten als Zazí (10 juli), het Bob van Bavel Trio (7 aug) en het Teus Nobel Quintet (14 aug).

Vooraf en na de concerten

Ook rondom de concerten is er van alles te beleven. Tijdens de Robeco SummerNights Live! kunnen geïnteresseerden hun favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen en luisteren naar live muziek. Verder is er het Robeco Summer Restaurant en kunnen bezoekers genieten van Bubbels & Sushi en Drinks & Bites. Wie benieuwd is naar de historie van Het Concertgebouw kan vooraf aan het concert deelnemen aan een rondleiding.

Kaarten voor de ruim 80 concerten zijn te koop via de site of aan de kassa.

Over de Robeco SummerNights

De samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw in de vorm van de Robeco SummerNights gaat dit jaar haar 27ste jaar in en heeft als doel hoogwaardige muziek tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een groot publiek. Met het in 2013 veranderen van de naam Robeco Zomerconcerten in Robeco SummerNights richten de organisaties zich ook actief op het groeiend internationaal en jonger publiek.

Deel via social media: