Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-09 07:00:00 • 11 min lezen

Led Zeppelin's Physical Graffiti 40 jaar na dato heruitgegeven

Precies 40 jaar na releasedatum ligt op vrijdag 20 februari de heruitgave van Physical Graffiti van de legendarische band Led Zeppelin in de winkels. In mei 2014 lanceerde de band een uitgebreide heruitgavecampagne voor alle negen studioalbums, die in chronologische volgorde worden uitgebracht. De heruitgaven van de eerste vijf albums (release 2014), Led Zeppelin, Led Zeppelin II, Led Zeppelin III, IV en Houses Of The Holy, behaalden vele grote commerciële successen over de hele wereld. Bij elk studio-album is een tweede disc gevoegd, die volledig bestaat uit niet eerder verschenen audiomateriaal. Net als bij de vorige albums is het zesde studioalbum Physical Graffiti geremasterd door gitarist en producer Jimmy Page.

 

" The material on the companion discs presents a portal to the time of the recording of Led Zeppelin,” zegt Page. “It is a selection of work in progress with rough mixes, backing tracks, alternate versions, and new material recorded at the time”.

 

Physical Graffiti - zestien keer platina in Amerika - is één van de grootste dubbelalbums allertijden. Het album bevat vijftien nummers met een muzikale diversiteit die zijn weerga niet kent, waaronder het rocknummer Custard Pie, het akoestische Bron-Y-Aur Stomp, het raga-achtige Kashmir en het funky Trampled Under Foot. De heruitgave van Physical Graffiti bevat onder andere zeven nummers die niet eerder zijn uitgebracht; zowel ruwe mixen van In My Time Of Dying en Houses Of The Holy als een mix van Trampled Under Foot, genaamd Brandy & Coke.

 

Physical Graffiti komt in verschillende configuraties beschikbaar.

Lees hier het internationale persbericht inclusief de volledige tracklisting en configuraties.

 

Led Zeppelin is één van de meest invloedrijke, innovatieve en succesvolle band, die wereldwijd al meer dan 300 miljoen albums heeft verkocht. De band werd toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame in 1995, ontving een Grammy Lifetime Achievement Award in 2005 en werd een jaar later bekroond met de Polar Music Prize in Stockholm. De oprichters van Led Zeppelin, John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant zetten samen met Jason Bonham  - de zoon van hun overleden drummer John Bonham - de Londense O2 Arena in 2007 op zijn kop. Dit concert was een tribute aan Ahmet Ertegun, een dierbare vriend en oprichter van Atlantic Records. In januari van 2014 won de band hun eerste Grammy Award voor het album Celebration Day (tevens Best Rock Album). Celebration Day behaalde eveneens de gouden status in Nederland. 

 

Voor meer informatie, zie:

Facebook

Twitter

Youtube

Tumblr

Instagram

 

Deel via social media: