Zoek...
Legendarische GONG (UK) ‘Rejoice! I’m Dead!’ World Tour 2017

Legendarische GONG (UK) ‘Rejoice! I’m Dead!’ World Tour 2017

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-09-28 07:00:00 • min lezen

Legendarische GONG (UK) ‘Rejoice! I’m Dead!’ World Tour 2017

De muziek van Gong valt met name op door haar kakofonische karakter, een volstrekt onnavolgbare collage van eenvoudige melodietjes, met ingewikkelde jazzritmes. De band kende fantastische musici als Allan Holdsworth, Bill Bruford, Pip Pyle, Pierre Moerlen, Kevin Ayers en Steve Hillage.

 GONG is ontstaan op het moment waarop Daevid Allen de band Soft Machine moet verlaten. Soft Machine bestaat dan uit Daevid Allen, Kevin Ayers en Robert Wyatt. Daevid Allen begint dan zijn eigen band GONG. Het is geen band, het is een cultuur en ontstond eind jaren ’60 als excentrieke, psychedelische band met een centrale filosofie rond de planeet Gong en het personage Zero the Hero. De bezetting is gedurende het bestaan van de band voortdurend gewijzigd.

De muziekstijl verschoof in de loop van de jaren van psychedelische rock, spacerock, Canterbury naar jazzrock en weer terug. In 2016 kwam een plaat uit die zo past in de muziek van de jaren zeventig: Rejoice! I’m Dead! Deze nieuwe Gong is een plaat vol lange rock-composities die zich laten beluisteren als een ouderwetse symfonische rockopera uit de jaren zeventig.

GONG anno 2017 bestaat uit: Ian East sax fluit, Kavus Torabi gitaar zang, Fabio Golfetti gitaar zang, Dave Sturt basgitaar synthesisers, Cheb Nettles drums. Maar de jazzrocksound van Camel is nooit ver weg. En dit is toch echt een geluid wat tegenwoordig - met dank aan streaming diensten als Deezer, Apple Music en Spotify weer helemaal hot is! Check alvast de Paradox playlist op Spotify om de muziek te horen, maar kom zondag 8 oktober naar Paradox om het mee te maken!

GONG  speelt op zondag 8 oktober in Paradox. Aanvang aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur. Entree €15.00 - €18.00. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg


Deel via social media: