Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-31 07:00:00 • 3 min lezen

LEMAITRE OP 1 FEBRUARI IN SUGARFACTORY

01.02.2017

 

Sugarfactory, Amsterdam 

Verkoop vanaf 28.10.2016 om 10:00 uur via Melkweg en Ticketmaster.nl

 

Elektropopduo Lemaitre komt terug naar Nederland. Het Noorse tweetal treedt op 1 februari 2017 opnieuw op in Sugarfactory, Amsterdam. Lemaitre, vernoemd naar de man van de 'Big Bang Theory’ George Lemaitre, maakt een aanstekelijke mix van opzwepende dance en slim geschreven indie-popliedjes. Het optreden is in het kader van de recente 9e EP 'Afterglow’ en volgt op eerdere succesvolle shows in Tivoli De Helling, Paard van Troje, 013 in 2013 en hetzelfde Sugarfactory in 2016. Tickets zijn vanaf 28/10 beschikbaar via Ticketmaster en Melkweg.nl

Met meer dan 1,5 miljoen luisteraars op Soundcloud en op Spotify is het uit Oslo afkomstige duo Lemaitre geen onbekende meer. De track 'Closer’, afkomstig van de vorige EP '1749’, is inmiddels een hit te noemen. Het nummer heeft inmiddels meer dan 24 miljoen streams op Spotify en werd o.a. onlangs gebruikt bij de introductie van Google Pixel Phone. Ook 'We Got U', samen met The Knocks (recent nog in het voorprogramma van Justin Bieber in GelreDome), is een track die nog zal doorgroeien nu het op de soundtrack van Fifa17 is opgenomen.

Lemaitre ontstond na een feestje in de zomer van 2010, toen de gezamenlijke muzikale liefde van twee vrienden voor acts als Chemical Brothers en Basement Jaxx, hen inspireerde zelf muziek te gaan maken. Met hun eerste EP 'The Friendly Sound’ was het meteen raak en toen in 2012 de EP 'Relativity 2’ op de No. 1-positie kwam op de iTunes Electronic Chart in de V.S. en Canada was Noorwegen snel te klein voor de heren Ulrik Denizou Lund en Ketil Jansen. Het leidde in 2014 tot een wereldtour met Porter Robinson en een verhuizing naar nieuwe hometown Los Angeles. Daar maakte het duo begin 2016 de EP '1749’ en onlangs het meer melancholische maar immer met zeer catchy beats doorspekte 'Afterglow’.

Ook live heeft Lemaitre een uitstekende reputatie opgebouwd en worden de heren vergezeld door een lichtshow en een extra drummer. Voor liefhebbers van artiesten als Justice, Daft Punk, Deadmau5, Noisia en Röyksopp, een open uitnodiging om de heren te ontdekken in Sugarfactory.

 

Deel via social media: