Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-08-13 07:00:00 • 11 min lezen

Let's talk jazz... op eerste drie festivaldagen Jazz Middelheim om 14u30 in Club Stage

Let's talk jazz... op eerste drie festivaldagen Jazz Middelheim om 14u30 in Club Stage

 

Bij aanvang van de eerste drie festivaldagen van Jazz Middelheim vinden voor het eerst Jazz Talks plaats in de Club Stage: gesprekken over jazz, door jazzartiesten en -kenners. Voor jazzfanaten en ieder die iets wil opsteken over jazz en over de muziek die tijdens Jazz Middelheim 2015 prominent aan bod komt.

 

13 AUG | Leurentop & Kahn | Jazzkenner, manager en producer Rob Leurentop spreekt met gevierd auteur en journalist Ashley Kahn. Zijn teksten over John Coltrane, Miles Davis en vele anderen leverden hem onder meer een Grammy Award op. De twee zullen het hebben over de rol van de jazzjournalistiek en hun favoriete composities, en laten ons op muzikale wijze kennismaken met de toekomst van de jazztraditie.

 

14 AUG | A Love Supreme wordt 50 | Ashley Kahn schreef het standaardwerk A Love Supreme: John Coltrane's Signature Album. Hij gaat in gesprek met topsaxofonisten Joe Lovano en Chris Potter over Coltrane, en hun tournee die helemaal in het teken staat van deze klassieker.

 

15 AUG | All Rise: Jason Moran over Fats Waller | De legendarische zanger-pianist Fats Waller was een van de eerste zwarte muzieksterren wiens populariteit de raciale lijnen in Amerika wist uit te dagen. Niemand minder dan Jason Moran (die later op de dag aantreedt met Fats Waller Dance Party) geeft in een gesprek met Ashley Kahn duiding bij het werk en de persoonlijkheid van Waller, aan de hand van films, cartoons en muziek.

 

Praktisch: Jazz Talks - 13 t/m 15 augustus om 14.30u, Club Stage.

Jazz Middelheim loopt van 13 t/m 16 augustus in Park den Brandt, Antwerpen. Info : www.jazzmiddelheim.be

Deel via social media: