Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-01-04 07:00:00 • 12 min lezen

Lil Kleine Topdown poppodia tour trapt af in P60

AMSTELVEEN - Lil Kleine, één van de meest succesvolle en ook besproken artiesten van 2015 door onder meer zijn hit Drank & Drugs met Ronnie Flex, begint op 13 februari aan een tournee langs de grote poppodia van Nederland. De muzikale rebel belooft een drie uur durende show waarin uiteraard al zijn grote hits aan bod komen, zoals uiteraard Drank & Drugs. Daarnaast neemt hij tijdens zijn tour diverse support acts mee, wie dit zijn wordt later bekend gemaakt. Op 13 februari komt hij naar P60 in Amstelveen.

Lil Kleine kijkt terug op een overdonderend 2015. Drank & Drugs beheerste niet alleen in de Top 40 het gesprek van de dag. Mede door de controversiële clip werd het nummer ook in de Verenigde Staten opgemerkt. In de eerste zeven weken na de lancering werd de clip van Drank & Drugs maar liefst 10 miljoen keer bekeken, terwijl de teller nu op het dubbele aantal staat. Hij was Neerlands op één na beste gestreamde artiest op Spotify en stond op festivals als Lowlands, Appelsap en Solar. Lil Kleine groeide uit tot een regelrecht jeugdidool. Hij staat te trappelen om op tournee te gaan: “Voor mij is de Topdown Tour een prachtige manier om het succes van de afgelopen tijd met mijn fans te vieren. Ik heb in 2015 zo’n 300 optredens verzorgd, maar met Topdown gaan we een stap verder. Het belooft een drie uur durend spektakel te worden, waarmee ik niet alleen voor mijn fans maar ook voor mezelf een volgende stap in mijn carrière zet.”

De loopbaan van Lil Kleine bestrijkt meer dan alleen het jaar 2015. Hij heeft al een reeks gouden en platina albums weten te verzamelen. Investeren in de liefde, Hoog/Laag en het album New Wave verdienden goud, No Go Zone en Zeg dat niet kregen platina en Drank & Drugs bereikte zelfs de triple platina status. Hij behaalde ook al een topnotering met zijn versie van Ik voel me zo verdomd alleen… die hij voor het programma Ali B op volle toeren maakte. Begin 2016 ziet een nieuw album van Lil Kleine het levenslicht.

P60 gaat om 20.00 uur open. Kaarten zijn €13,50 en vanaf nu te verkrijgen via www.P60.nl en www.lilkleine.nl. De show is toegankelijk voor alle leeftijden!

 

Zaterdag 13 februari // zaal open 20:00 // aanvang 20:00 // vvk €13,50 

 

Deel via social media: