Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-06-18 07:00:00 • 4 min lezen

Line-up DOUR festival compleet met Four Tet, Richie Hawtin en Sigur Rös

LINE-UP DOUR COMPLEET MET FOUR TET, RICHIE HAWTIN EN SIGUR RÓS EN MEER DAN 280 ANDERE ACTS

www.dourfestival.eu

De line-up van Dour Festival is compleet en staat als een huis met acts zoals Underworld, Floating Points, Richie Hawtin en Odesza. Het grootste en meest toonaangevende muziekevenement van onze zuiderburen vindt plaats tussen 13 en 17 juli. Vorig jaar was een top editie, die in een razend tempo uitverkocht. Naast de acht oude en vertrouwde podia heeft het festival een verrassing in het petto: een negende podium, de Cubanisto Dancing. Deze nieuwe dansvloer biedt plek aan 1500 personen en is helemaal gewijd aan dj's en producers. Nu de laatste namen bekend zijn, is het een kwestie van filteren, voorpret en aftellen. En natuurlijk vervoer regelen. Dat kan via de Douravaan, die ook dit jaar de busreis verzorgt voor Nederlandse Dour-festivalgangers.

Dance en rock your body op Dour Waar onder anderen Four Tet, Dave Clark, Floating Points, Mr. Oizo en Richie Hawtin 's nachts de Jupiler Dance Hall onveilig maken, doen Ben Klock, Kerri Chandler, Len Faki en Maceo Plex dat bij de Red Bull Elektropedia Balzaal. Tel daarbij op klinkende namen zoals Life of Agony, Pixies, The Prodigy, Underworld, Sigur Rós, Django Django, Band of Skulls, Mac DeMarco, The Soft Moon, King Khan en Allah-Las en deze 28e editie van Dour belooft weer een heerlijk festijn te worden.

Nieuw podium op het festival De Cubanisto Dancing is het nieuwe negende podium van het festival en bouwt voort op het succes van Le Labo, het in 2015 ingewijde experimentele, meer intieme en avant-gardistische podium. Hier vind je nieuwe en veelbelovende DJ's en producers: een soort mini Red Bull Elektropedia Balzaal met optredens van Fort Romeau, Leon Vynehall en Lefto. De avonden zijn verdeeld naar thema: donderdag is dat future R&B en abstracte elektronica, vrijdag ligt de focus op wereldmuziek, zaterdag viert Dour 10 jaar Forma. T en zondag staat in het teken van beatmaking en selector DJ's.

Retour met de Douravaan De Douravaan is de georganiseerde busreis die vanuit 16 verschillende Nederlandse steden naar Dour Festival rijdt en festivalgangers direct voor de deur afzet. Net als voorgaande jaren wordt er een aparte Douravaan camping gereserveerd pal naast het festivalterrein. De Douravaan kost slechts € 42,50 voor een retour (met uitzondering van Groningen en Zwolle). Meer info over de Douravaan is te vinden via: www.facebook.com/douravaan

Tickets voor Dour kosten € 150,- voor vijf festivaldagen. Meer info over Dour Festival en de volledige line-up vind je op:www.dourfestival.be

Deel via social media: