Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-08 07:00:00 • 6 min lezen

Line-up Grasnapolsky 2015 compleet

Staatsbosbeheer lanceert nieuwe wandelroute voor populaire BeleefRoutes app 

Het programma voor Grasnapolsky 2015 is compleet. The Miseries, Zanillya, No Ninja Am I, ARRIVALS / DEPARTURES en Rob Heron and the Tea Pad Orchestra (UK) zijn toegevoegd aan het muziekprogramma van het intieme winterfestival dat op 6, 7 en 8 februari plaatsvindt. Met de bekendmaking van deze laatste namen en het volledige bungalowparkprogramma, nieuwe randprogrammaonderdelen én de presentator voor 2015; Philip Huff, is het programma nu volledig. Net als vorig jaar is het festival weer te gast in Radio Kootwijk, midden op de Veluwe in het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Bijzonder dit jaar is de nieuwe wandelroute van Staatsbosbeheer speciaal ontwikkeld voor de BeleefRoutes app. Een reis door de natuur met beeld en geluid brengt bezoekers terug in de tijd, met mobiel of tablet als hun persoonlijke gids.

 

Eerder al werden onder andere Janne Schra, Alamo Race Track, zZz, Falco Benz, Nuno Dos Santos, Roosbeef en Robbing Banks aangekondigd.  

Bungalowparkprogramma

 

Na afloop van het programma op Radio Kootwijk gaat het feestje door op Landal Rabbit Hill, het bungalowpark waar festivalbezoekers tegen een speciaal tarief kunnen overnachten. In het zwembad, het atrium en buiten in het amfitheater maken diverse singer-songwriters, bands en dj's het feestje af.  De vrijdagavond begint met een dansfeestje, waar DJ's Norbert Pek, Henk Kanning en Falco Benz, die zaterdagavond het programma op Radio Kootwijk afsluit, de dj-booth om en om zullen bemannen.  

Ondertussen is er buiten in het amfitheater ruimte voor kampvuurtjes, mannen met baarden, speciaalbieren, whisky en broodjes met zuurkool en worst. Het I Wanna Be Sedated-DJ team draait de beste Roots, livemuziek is er van No Ninja Am I en de dandy-cowboys Rob Heron and the Tea Pad Orchestra (UK) verblijden het publiek met een mix van Gypsy Jazz, Country, Blues en Swing.

Op zaterdagavond wordt de winter genegeerd en staan het atrium en het zwembad van het bungalowpark in het teken van de tropen. Het 4-koppig DJ-team dat de temperaturen zal doen stijgen heet dan ook simpelweg De Tropen en draait de lekkerste Global Bass, Calypso, Bossa, Mambo Kaseko, Baille en Afro, met live percussie. Zangeres Zanillya doet ook nog een duit in het tropische zakje en past perfect in dit thema met haar Caraïbische vibes. Met een vader die frontman was van Boney M, kan dat niet anders dan feest worden.

De zondagavond wordt rustig afgesloten in het restaurant van Rabbit Hill. Dj’s zorgen voor de muzikale omlijsting, terwijl de heren van Three Imaginary Boys speciaal voor Grasnapolsky een popbingo hebben gemaakt, waarin de balans van het weekend nog even opgemaakt wordt. 

 

Staatsbosbeheer & randprogramma

 

Op Grasnapolsky 2015 lanceert Staatsbosbeheer een nieuwe wandelroute in de populaire app BeleefRoutes. Bezoekers kunnen met de route ‘Radio Kootwijk – zenders in het zand’ in deze app op ontdekkingstocht. Aan de hand van beeldmateriaal en geluidsfragmenten laat Staatsbosbeheer op unieke plekken in de natuur de verhalen van het mysterieuze Radio Kootwijk tot leven komen. Je hoort en ziet hoe het was om op te groeien in Radio Kootwijk, waarom het zendgebouw nou juist daar midden op de Veluwe staat en welke rol het speelde in de oorlog. Onderweg lopen bezoekers langs installaties die onderdeel uitmaken van het randprogramma van het festival. 

Met het randprogramma wil Grasnapolsky dit jaar meer inzoomen op de natuur en geschiedenis van haar bijzondere locatie. Na een oproep voor installatie-kunstenaars, ontving Grasapolsky ontzettend veel mooie en inspirerende plannen. Het prachtige idee van Ida van Esch van stichting Binnenstebuiten zal het randprogramma verrijken met haar installatie 'Woudsalon' die antwoord geeft op de vraag: 'Heeft het Grasnapolsky publiek een museum nodig om de schoonheid van de hei rond Radio Kootwijk te zien?'.

Meer nieuwe randprogramma-onderdelen zijn te vinden op de Grasnapolsky website. 

Presentator

 

Philip Huff zal zaterdag en zondag de presentatie van de zenderzaal voor zijn rekening nemen. Deze jonge schrijver is bekend van zijn 3 fantastische romans. Als groot muziekliefhebber zal hij een zeer goede gastheer, wegwijzer en presentator zijn voor het festival.

 

Tickets & overnachtingen

Grasnapolsky 2015 is nog niet uitverkocht. Dagkaarten voor zaterdag en zondag kosten €40,-, een passe-partout voor vrijdag, zaterdag en zondag €75,-. 

De bungalows die tegen een speciaal tarief te boeken zijn op bungalowpark Landal Rabbit Hill, gaan hard. De 4-persoons basis, 6-persoons luxe en 8-persoons bungalows zijn inmiddels uitverkocht. Er zijn nog enkele 4-persoons en 6-persoons comfortbungalows beschikbaar. Een bungalow kost bij volle bezetting van de bungalow maximaal €50,- per persoon voor drie nachten.

Teaser: https://vimeo.com/112067586

 

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel via social media: