Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-31 07:00:00 • 7 min lezen

Lovende reacties op het nieuwe Damien Rice album

Vandaag is het nieuwe album van Damien Rice getiteld My Favourite Faded Fantasy in Nederland uitgekomen en pakt deze direct de koppositie in iTunes. De afgelopen dagen stonden volledig in het teken van de Ierse singer-songwriter. Afgelopen maandag stond hij solo in een uitverkocht Carré en dinsdagochtend was hij te gast in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

 

Het album My Favourite Faded Fantasy wordt zeer goed ontvangen in de pers en het regent sterrenrecensies. Het NRC noemt het album in hun vijfsterrenrecensie “Adembenemend” en zegt er het volgende over: “Damien Rice klinkt intenser, persoonlijker en verheffender dan ooit. Dit is muziek van een groot artiest die moet zingen om te overleven.” De Telegraaf bedeelt het album ook de maximale score toe: “Of hij nu lijdt of hoopt, van zich af duwt of omarmt: hij neemt je mee. En dan ben je betoverd..." Tevens muziektijdschrift OOR is zeer positief over het album: “My Favourite Faded Fantasy is niet zomaar een teken van leven, het is Rice’ derde voltreffer op rij.”

 

Het album is opgenomen in zowel Los Angeles als in IJsland en werd geproduceerd door Rick Rubin en Damien Rice zelf. De eerste single van het album I Don’t Want To Change You werd benoemd tot 3FM Megahit en staat in de iTunes top 10. Afgelopen maandag bracht hij het nummer live ten gehore bij GIEL op 3FM, bekijk hier de beelden. Naast zijn single zong hij het nummer Trusty and True van het nieuwe album en de klassieker 9 Crimes.

 

Niet alleen het album is goed in de smaak gevallen. Ook het, binnen 1 minuut uitverkochte, concert in Carré van afgelopen maandag ontvangt veel lof. Nu.nl noemt het een “Verbluffende comebackshow” en de recensent van OOR waant zich in de hemel. Ook dagblad Trouw is erg onder de indruk van de Ier: “Weinig mannen-met-gitaar klinken zo karakteristiek, zo oorspronkelijk. Het is maar goed dat Damien Rice terug is.”

 

Damien Rice brak door met zijn eerste twee albums O uit 2002 en 9 uit 2006. Van beide zijn wereldwijd zijn miljoenen albums verkocht. Rice stond met O tien weken in de Billboard 200 en 80 weken in de Britse charts. 

 

Voor meer informatie check: 

Website 

Facebook

Twitter 

Instagram 

Spotify

Deel via social media: