Zoek...
Luxor Live in 2018 door magische grens van 100.000 bezoekers

Luxor Live in 2018 door magische grens van 100.000 bezoekers

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-01-06 07:00:00 • 3 min lezen

Pop / Rock

Luxor Live in 2018 door magische grens van 100.000 bezoekers

Arnhems poppodium trok nog nooit zoveel bezoekers
Luxor Live mag wederom terugkijken op een succesvol jaar. Het Arnhemse poppodium ontving in 2018 meer dan 100.000 bezoekers. De decembermaand was het drukst met ruim 15.000 bezoekers, 1.200 meer dan in 2017 én daarmee de best bezochte maand in de geschiedenis van Luxor Live. De grootste groei kwam voort uit de toename van het aantal concertbezoekers.

2018 in cijfers

In totaal vonden er 339 producties plaats in 2018, waarvan Luxor Live er precies 100 uitverkocht. Twaalf producties vonden plaats in de zalen van Musis Arnhem, waaronder shows van UB40, George Clinton & Parliament Funkadelic, de Amerikaanse rapper The Game en Golden Earring, maar ook dansavonden als Boogie Nights en Watermeloen maakten een succesvolle uitstap naar Musis. De grootste groei kwam voort uit de toename van het aantal concertbezoekers. “we zijn enorm trots op de het passeren van de magische grens van 100.000 bezoekers”, zegt Luxor Live marketeer Pim Kapitz, “zeker in vergelijking met de 62.000 mensen die onze shows in 2015 bezochten”.

Samenwerkingen

Bijzondere samenwerkingen waren er onder meer in de vorm van zes uitverkochte voorstellingen van het Nationaal Jeugd Orkest tijdens de NJO Muziekzomer en de toevoeging van de maandelijks terugkerende Arnhemse talkshow Herman Centraal. Met Popcentrum Jacobiberg, de creatieve broedplaats op Arnhems Buiten, organiseerde Luxor Live de 43e editie van de jaarlijks terugkerende Paasconcerten en het nieuwe festival Music Circus Arnhem in Luxor Live. Het Arnhemse poppodium leverde tevens een bijdrage aan een tal van Arnhemse festivals, waaronder Innovate:Arnhem, Hoogte80 en Spijkerrok. De eerste Arnhemse Uitnacht was een van de hoogtepunten. Vijfduizend mensen bezochten het evenement dat plaatsvond bij verschillende culturele instellingen in het centrum van Arnhem, waaronder Luxor Live. De verwachtingen voor de tweede editie van de Arnhemse Uitnacht op vrijdag 25 januari a.s. zijn hooggespannen.

10 jaar Luxor Love

Op 8 en 9 september vierde Luxor Live haar 10-jarig bestaan met een 26 uur durend verjaardagsfestival: 10 jaar Luxor Love, 26 uur feest voor 026. Een 26 uur durende productie met meer dan 50 acts verspreid over het hele pand van Luxor Live en een bijzonder optreden van de Arnhemse band Donnerwetter die in de Penitentiaire Inrichting Arnhem Zuid ofwel de in de volksmond genoemde “Blueband Bajes” met en voor gedetineerden nummers van Johnny Cash speelden. Het festival, dat in totaal door meer dan 1.000 mensen en 60 honden werd bezocht, keert in 2019 terug onder de noemer ’11 jaar Luxor Love’.

Toekomstmuziek

Luxor Live verwacht de groei in 2019 door te kunnen zetten, maar geeft wel aan dat het een uitdaging zal worden om het afgelopen jaar te overtreffen: “de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt brengt ons natuurlijk steeds dichter bij het plafond van wat de capaciteit van onze eigen zalen toelaat”, aldus Luxor Live directeur Stefan Rebergen, “de grootste groei in bezoekersaantallen verwachten wij te zullen halen uit producties op andere locaties, zoals Musis, het nieuwe Zomervreugde Festival dat Luxor Live op 25 mei met Vunzige Deuntjes en Watermeloen organiseert op Papendal, Huis Oostpool waarmee wij een samenwerkingsverband zijn aangegaan en waar in april de eerste Luxor Live productie zal plaatsvinden en alle overige spannende nieuwe samenwerkingen en ontwikkelingen die ons in 2019 te wachten staan”.

Pop / Rock

Deel via social media: