Zoek...
Macy Gray naar Antwerpen (16/3), Amsterdam (22/3) & Utrecht (23/3)

Macy Gray naar Antwerpen (16/3), Amsterdam (22/3) & Utrecht (23/3)

Concerten

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-02-13 07:00:00 • 2 min lezen

Jazz / R&B / Soul

Macy Gray naar Antwerpen (16/3), Amsterdam (22/3) & Utrecht (23/3)

Een van de meest iconische en herkenbare stemmen in de muziekgeschiedenis. Macy Gray maakt haar debuut op Chesky Records met het nieuwe, jazz geïnspireerde album ‘Stripped’.

Samen met een ontzagwekkend jazz-ensemble dat bestaat uit Ari Hoenig-drums, Daryl Johns-bas, Russell Malone-gitaar en Wallace Roney-trompet, krijgt Macy’s stem alle ruimte en vrijheid om echt te schitteren. Met nieuwe originele songs, intrigerende covers en prachtige nieuwe arrangementen van haar klassieke hits als 'I Try', valt er voor iedereen wel wat te genieten op deze tijdloze opname. ‘Stripped’ komt uit op de Chesky Binaural+ serie, waar alles werd opgenomen in een voormalige kerk met slechts één microfoon, waardoor je de band vlak bij je hoort in een ruimtelijke, multidimensionale opname. Je hoort de muziek op de meest natuurlijke en pure manier ooit geregistreerd.

Macy Gray is geboren en getogen in Ohio, maar verhuisde naar Californië om daar te gaan studeren. Ze begon rond haar 20e te zingen en bracht haar multi-platina debuutalbum ‘On How Life Is’ in 1999 uit, bekroond met een Grammy voor haar single 'I Try'.

Gray geniet ook van acteren, en heeft kleine rollen gehad in verschillende tv-shows en films, waaronder ‘Training Day’ met Denzel Washington en ‘Shadowboxer’ met Cuba Gooding Junior. Daarnaast speelde ze zichzelf in films als ‘Spider-Man’ (2002) en tv-shows als ‘Ally McBeal’.

In 2012 speelde zij in de film ‘The Paperboy’ met Matthew McConaughey, Zac Efron, John Cusack en Nicole Kidman. De film werd uitgebracht op het Cannes Film Festival. Gray deed ook mee aan het negende seizoen van ‘Dancing with the Stars’ in 2009.

Jazz / R&B / Soul

Deel via social media: