Zoek...
Marike Jager brengt nieuw album uit

Marike Jager brengt nieuw album uit

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-09-06 07:00:00 • 2 min lezen

Marike Jager brengt nieuw album uit

Vandaag verschijnt Marike's vijfde studio-album 'Hey Are You OK', waarvan onlangs de single 'Lucky' uitgebracht werd. Jager centreerde het album rond buitenbeentjes met een eigen verhaal. Zonderlingen die aandoenlijk, kwetsbaar of in de war zijn. 'Hey Are You OK' is haar ode aan de imperfectie, de omarming van het leven zonder filter. Het album is nu overal verkrijgbaar en dit najaar is Marike te zien in diverse Nederlandse popzalen.

'Hey Are You OK' is Jagers vijfde studioalbum. Toch beschouwt ze de plaat als een debuut, waarop alle lagen van haar stem en gitaarspel meer speelruimte hebben dan ooit. Jager liet zich daarbij inspireren door wat ze zelf het liefste kijkt en luistert. Beck bijvoorbeeld. En Madonna, Eels en film soundtracks. Beach House. Fela Kuti. The Kinks op tien in de volle zon. De kristalheldere twang van een Fender Mustang op vers vinyl.

Producer Paul Willemsen (Michelle David and the Gospel Sessions) en mixer Tchad Blake (Arctic Monkeys, Sheryl Crow, The Black Keys) beviel dat rafelrandje maar al te goed. Net als Jager hebben zij een voorliefde voor contrasten: zwart-wit, oud-nieuw, analoog-digitaal. Muziek mooi laten zijn zoals hij is. De kracht en schoonheid van de ongepolijste onvoorspelbaarheid.

Het resultaat is een frisse, veelzijdige indiepopplaat op het snijvlak van instinct en inspiratie. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in 12 songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. 'Hey Are You OK' is uitdagend, sfeervol en onmiskenbaar Marike Jager!

Dit najaar is Marike Jager te zien in de Nederlandse clubs. Kaarten zijn beschikbaar via de zalen.
17 oktober - Hedon, Zwolle
18 oktober - De Spot, Middelburg
23 oktober - Paard, Den Haag
24 oktober - Doornroosje, Nijmegen
25 oktober - Podium Victorie, Alkmaar
31 oktober - Neushoorn, Leeuwarden
1 november - Mezz, Breda
2 november - Fluor, Amersfoort

Deel via social media: