Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-29 07:00:00 • 10 min lezen

MARTIN LAWRENCE (Ambrose Akinmusire) met Thomas Pridgen er Mike Aaberg (USA) in Paradox te Tilburg

MARTIN LAWRENCE (AMBROSE AKINMUSIRE) MET THOMAS PRIDGEN EN MIKE AABERG (USA)

Ambrose Akinmusire weet zowel de echte jazzliefhebber als de jonge hipster aan te spreken met zijn onberekenbare muziek. Hij won tal van prestigieuze jazzprijzen, waaronder de Thelonious Monk International Jazz Award. Vorig jaar maakte hij diepe indruk op het North Sea Jazz Festival en nam hij de Paul Acket Award mee terug naar the States.

De trompettist die alles kan was afgelopen seizoen al in Paradox met het Ben van Gelder Quartet en met zijn eigen Ambrose Akinmusire Quartet. Nu komt hij met iets totaal anders!

De naam van zijn nieuwe supertrio is MARTIN LAWRENCE. Een nieuw hip bandje van onze trompettist waarin verder de ongelofelijke topdrummer Thomas Pridgen (Mars Volta,The Memorials, Suicidal Tendancies) en toetsenist Mike Aaberg (Lalah Hathaway, Robert Glasper, Bilal, Kenny Garrett). Dit spul spettert, vlamt, grooved, verrast en zet je voortdurend op het verkeerde been.

De drie musici kennen elkaar al sinds hun kinderjaren en nu doen ze eindelijk samen een Europese tournee. Samen zorgen ze voor een groots muzikaal feest… Niet te missen! Ze spelen onder andere in Zwitserland, Zweden, Polen, Oostenrijk, Frankrijk en natuurlijk in Paradox, Tilburg.

Bezetting: Ambrose Akinmusire trompet, Mike Aaberg Hammond B-3 W Moog Fender Rhodes, Thomas Pridgen drums

HET MARTIN LAWRENCE TRIO VAN AMBROSE AKINMUSIRE IS TE HOREN OP DONDERDAG 4 FEBRUARI IN PARADOX TILBURG. ENTREE €12.00 - €15.00. AANVANG 15:30 ZAAL OPEN 20:30 UUR. PARADOX, TELEGRAAFSTRAAT 62, TILBURG.

Deel via social media: