Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-12 07:00:00 • 6 min lezen

Mathilde Santing brengt nieuwe live-cd uit

Als er één zangeres in Nederland is die het publiek kan raken met haar stem en muziek dan is het Mathilde Santing. Géén vrouw die jou in de palm van haar hand zo kan laten luisteren naar het verhaal van een liedje. Van het concert dat de zangeres in april jl. gaf in The North Sea Jazz Club is nu een live-album verschenen. Daarnaast is zij met Both Sides Now nog tot en met mei 2017 in het theater te zien.

In Both Sides Now zingt Mathilde de songs van Joni Mitchell. Joni Mitchell, één van de levende legendes van de Amerikaanse popmuziek; ‘A Case Of You’, ‘Big Yellow Taxi’ en ‘Both Sides Now’.Liefde voor muziek, poëzie en kunst drijven haar, en dwingen haar om haar eigen weg te kiezen.

Wees wie je bent, niet wie je wilt zijn.

Samen met haar muzikanten neemt Mathilde je mee met de verhalen van Joni en haar wereld in de liedjes vol gedichten en emoties. 

Both Sides Now, dé herontdekking van de grootste zangeres van Nederland... Mathilde Santing!

Joyce Roodnat (NRC): "Mathilde Santing, zangeres met een stem waarvan ik nauwelijks kan geloven dat hij uit een mens komt, toert met de songs van Joni Mitchell. Die songs zijn prachtig en ze zijn ook voltooid verleden tijd, bijgezet op cd’s. Maar Santing onttrekt ze aan het verleden. De wildbloeiende, duikelende noten van Mitchell herschept ze, ze haalt ze naar zich toe en laat ze vrij om op te stijgen. Ze leven. Na afloop spreek ik haar even aan en zeg dat ze zo ongeveer de enige is die dat kan, Joni Mitchell zingen. Santing is te goed om bescheiden te doen. „Ja! Want Joni zelf kan het ook niet meer!”.

Het Parool: ‘Een geslaagde reis door de poëtische wereld van Joni Mitchell’, ‘… met ongelooflijke technische beheersing en grote zeggingskracht...’.

Deel via social media: